Яндекс обійшов Microsoft за кількістю пошукових запитів

7 Лютого 2013

За даними аналітичної служби comScore, у топ-5 світових пошукових систем відбулися зміни: за підсумками року кількість пошукових запитів у Яндекса зросла на 28%, що дозволило йому обійти Microsoft і стати четвертим у світі пошуковцем після Google, Baidu та Yahoo!

Яндекс обошел Microsoft по числу поисковых запросовАналітики вважають, що приріст Яндекса стався за рахунок ринку. За даними TNS, аудиторія рунету збільшилася на 17% і зросла до 42,2 млн користувачів, 60,5% яких вважають за краще використовувати пошукову систему Яндекс.

Крім того, comScore з’ясували, що в 2012 році серед пошукових систем, які займають перші п’ять рядків світового рейтингу, тільки у «Яндекса» та китайського Baidu зросла кількість пошукових запитів, тоді як популярність Google, Yahoo! і Microsoft трохи знизилася.

Звичайно, розрахунки comScore не можна вважати абсолютними, оскільки ця аналітична служба не враховує пошукові запити, зроблені з мобільних пристроїв, яких минулого року було продано у 2,5 рази більше, ніж десктопи та ноутбуки. Тим не менш, Яндекс багато чого досяг за останні кілька років: всього в 2009 році російська пошукова система навіть не входила в п’ятірку лідерів, займаючи 7 рядок світового рейтингу, а тепер поступається тільки найбільшим Google, Baidu і Yahoo!