“Яндекс.Острова” – новий інтерфейс пошуку

17 Травня 2013

16 травня в Москві пройшла конференція YaC/m, під час якої організатор конференції, компанія Яндекс, оголосила про запуск нової платформи – “Яндекс.Острова”.

Новий інтерфейс пошукової системи Яндекс пропонує користувачеві не просто інформацію за запитом, а варіанти вирішення завдання користувача. “Яндекс.Острова”, публічна бета якого буде запущена вже в липні, структурує відповіді на запит до блоків (“острова”), в яких об’єднані однотипні результати. При цьому острови можуть містити також інтерактивні елементи, якщо їх пропонує сам сайт: бронювання авіаквитків, онлайн-купівля квитків до театру, кіно, або придбання товарів.

«Яндекс.Острова» — новый интерфейс поиска

Крім того, кількість відповідей на сторінці тепер не буде обмежена десятьма: “Яндекс.Острова” запропонує стільки варіантів, щоб усе корисне потрапило на першу сторінку.

Представники проекту “Яндекс.Острова” запевняють, що запуск цієї платформи не вплине на позиції сайтів у результатах пошуку, оскільки “Острова” не змінюють пошукових алгоритмів. Проте надалі ресурси, які змогли підвищити свою популярність за допомогою нових інтерактивних відповідей, виявляться на більш високих позиціях у результатах пошуку.