Хто такий Salesforce Developer та як ним стати

23 Січня 2023

Сьогодні Salesforce — це один із найбільш популярних IT-напрямів і водночас перспективна платформа. Все більше нею цікавляться бізнеси та девелопери. А все тому, що Salesforce надає багато в чому унікальні можливості для розробки. Опанувати Salesforce відносно просто — впевнені наші фахівці. Пропонуємо детальніше познайомитись із цією сферою. Хто знає, може, Salesforce — це ваша майбутня професія?

 Salesforce Developer

Чим займається Salesforce-розробник

 

За допомогою хмарної платформи Salesforce фахівець автоматизує бізнес-процеси. Salesforce — це багатофункціональна CRM-система. До початку роботи варто уважно проаналізувати вимоги до майбутнього продукту. Лише так вдасться правильно обрати інструменти, які допоможуть вирішити бізнес-потребу замовника.

У команді NIX Salesforce-розробник зазвичай працює в парі з проєктним менеджером. Інколи може брати на себе задачі аналітика чи тестувальника. Тут здебільшого все вирішує наявність профільної Salesforce-сертифікації.

Які знання необхідні для старту

 

Передусім знадобляться навички адміністрування Salesforce та знання мов програмування. Основна мова для роботи із Salesforce — Apex. Її синтаксис схожий на Javа та C#. Apex потрібна для написання логіки на стороні бекенду.

З боку запитів до бази даних використовується мова SOQL. Знання JavaScript стануть у пригоді для реалізації фронтенд-частини сайтів. Також пам’ятаємо про Lightning Web Components та навички роботи зі CSS-стилями. Що стосується середовища програмування, то у Salesforce це Visual Studio Code у поєднанні із Salesforce Extensions.

Чому варто опанувати Salesforce у 2023 році

 

  • Легкість у вивченні

Засвоїти базові інструменти платформи не складно. З цим допоможуть Trailhead та безкоштовне середовище розробки Training Organization. Останнє — чудово підійде для практики.

  • Готові рішення

Платформа надає багато готового функціоналу. Його достатньо підключити до вашого проєкту, а не писати компоненти з нуля. Це значно спрощує і прискорює роботу.

  • Можливості інтеграції з іншими сервісами

Продукти Salesforce можна поєднувати з різноманітними рішеннями — від бібліотек для мов програмування до поштових сервісів. Багато таких інтеграцій вже вбудовані в систему.

  • Простий старт

Salesforce — це хмарний сервіс. Розробнику не потрібно нічого додатково встановлювати на комп’ютер. Працювати можна безпосередньо в браузері. Меню та налаштування інтуїтивно зрозумілі.

  • Кар’єрні перспективи

На сьогодні це дуже затребувана сфера. Обравши Salesforce, ви матимете багато шляхів для розвитку. При чому не лише як розробник, але й у ролі адміністратора Salesforce, аналітика, менеджера тощо.

Почніть знайомство з платформою Salesforce прямо зараз — й успішно стартуйте кар’єру в IT!