Хочеш стати Android Developer? Ось, що тобі треба знати про цю професію

3 Січня 2023

Багато новачків в IT придивляються до професії Android-розробника. Чим же він займається та які навички необхідні, щоб стати таким спеціалістом?

Андроїд розробник

Хто такий Android розробник

 

Якщо коротко — це той, хто створює застосунки для Android. Хоча в реальності Android-девелоперу добре ще й розумітися на розробці для iOS. Адже тоді фахівець зможе долучитись до створення кросплатформних застосунків. Загалом для старту достатньо базових знань математики й інформатики.

Основною мовою програмування для Android розробника є Kotlin. Саме вона найчастіше використовується для створення застосунків для цієї ОС. Також стане в пригоді базове розуміння Java. На цій мові працюють кілька бібліотек, які знадобляться при розробці на Kotlin. Обидві мови виконуються в єдиній віртуальній машині. Тож зі знаннями Java вам буде легше зануритися в Kotlin.

Чим займаються в IT Android-розробники

 

Зазвичай усе визначають вимоги до продукту, над яким працює спеціаліст. Традиційно він оцінює власні задачі, реалізує їх та доводить прописані рішення до стадії продакшену.

Як і в будь-якому іншому напрямі, зацікавленість у власному розвитку є визначальною і в цій професії. В IT Android-розробник має бути відкритим до нового. В процесі роботи постійно натрапляєш на щось незнайоме. Кожну нову ситуацію доводиться вивчати власноруч. Тож тут не обійтися без мотивації та жаги до знань.

Які навички та персональні якості потрібні Android-розробнику

 

Ефективна команда робота неможлива без чесності, відкритості та готовності слухати й чути інших. Звісно, бувають проєкти і для Android розробників-одинаків. Проте яким би не був фахівець за рівнем комунікабельності, він має чути і розуміти свого ментора. У хорошій команді початківця завжди спрямують у потрібному напрямку. Та ця підтримка — лише 10% від успіху. Прагнете більшого? Готуйтесь до самонавчання.

Виключно софт скілами вимоги до Android-розробника не обмежуються. Важлива й освіта, здебільшого технічна. Проте у нашій команді є чималою відмінних девелоперів, які закінчили педагогічний чи лінгвістичний факультети. Знову ж таки — палкий інтерес до професії дозволить опанувати будь-який технічний фах.

На старті найголовніше — пояснити собі, чому ви хочете стати Android-розробником. А далі вже можна зазирнути в Google та почитати англомовні джерела — докладніше про специфіку розробки для Android. Або зробити це просто зараз!