Windows програє Android у популярності

2 Квітня 2012

За прогнозами дослідницької компанії IDC, операційна система Google Android до 2016 року стане найпопулярнішою платформою у світі, обігнавши навіть Microsoft Windows.

Windows проигрывает Android в популярности

Передбачається, що частка ПК на платформі Windows-Intel впаде з 35,9% у 2011 році до 25,1% у 2016-му. Аналітики стверджують, що частка Android, навпаки, збільшиться з 29,4% у 2011 до 31,1% у 2016-му. iOS теж зміцнить свої позиції, але трохи: її частка зросте з 14,6% до 17,3%.

У доповіді йдеться, що таке зростання популярності Android в основному викликане продажами дешевих смартфонів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Проте фахівці IDC упевнені, що увага розробників буде прикута саме до платформи iOS, незважаючи на її меншу частку на цьому ринку. Це викликано тим, що користувачі iPhone та iPad готові більше платити за якісні програми, ніж власники Android-пристроїв.

Але, поспішаємо помітити, що собівартість розробки додаток для iPhone нижче, ніж для Android. Це пов’язано з тим, що в iPhone лише один розмір екрану для моделі, одна продуктивність, одні можливості. Андроїд можуть поставити на будь-який пристрій із будь-яким екраном, а це ускладнює розробку.