Wi-Fi допоможе бачити крізь стіни

10 Серпня 2012

Wi-Fi поможет видеть сквозь стены

Британські вчені використовували Wi-Fi як основу для унікального пристрою, який дозволить людям бачити все, що відбувається за стіною.

У чому секрет пристрою? Авторами незвичайного винаходу стали Карл Вудбрідж та Кевін Четті з Університетського коледжу Лондона. Їм спало на думку застосувати ефект Доплера до точок бездротового доступу в Інтернет. В результаті виявилося, що ця технологія дозволяє розпізнавати об’єкти, що рухаються, за оптично непрозорими перешкодами. Посилається сигнал, відображаючись від перешкоди, повертається до джерела випромінювання, після чого спеціальний додаток проводить аналіз його параметрів та видає зрозумілий для людини результат.

Незважаючи на простоту, прилад легко засікає пересування людини за цегляною стіною товщиною 30 сантиметрів. При цьому на екрані пристрою відображаються поточне місце розташування об’єкта стеження, а також його швидкість і напрямок.

Нова розробка буде доступна будь-якій людині, яка має найпростіше Wi-Fi обладнання. Розробники вважають, що після відповідної модернізації, використання даного винаходу буде можливим для різних цілей. Як приклад, прилад стане у нагоді військовим або правоохоронцям під час контртерористичних операцій.