Вийшла сьома версія IDE PhpStorm

22 Жовтня 2013

PhpStorm – це крос-платформне інтегроване середовище розробки, до переваг яких входять швидка навігація, потужний пошук, автоматичне форматування коду, що настроюється, і багато іншого.

JetBrains — компанія, продуктом якої є PhpStorm,— завжди відзначає найменші зміни у технологіях розробки та враховує новий досвід при створенні чергової версії своєї IDE. Так, нова PhpStorm 7 пропонує своїм користувачам ряд інтегрованих сучасних інструментів та величезну кількість можливостей для розширення, підтримуючи всі основні PHP-фреймворки. Крім того, розробники додали безліч нових функцій та покращили всі підсистеми IDE від JetBrains.

PhpStorm 7

PhpStorm 7 підтримує не тільки PHP 5.3 та 5.4, а й останній PHP 5.5 з урахуванням усіх його семантичних особливостей. Розробники вдосконалили процес читання коду, покращивши підсвічування синтаксису PHP, додали нові рефакторинги, інспекції коду та quick fixes. З інтегрованих інструментів варто відзначити Vagrant, SSH-консоль, емулятор термінала, Zend Framework 2 (ZFTool), Drush (для Drupal), надбудови Symfony Console (Laravel і Doctrine) та підтримку Google App Engine для PHP.

Спробувати та оцінити нові можливості PhpStorm 7 розробники можуть вже зараз, завантаживши 30-денну тріальну версію IDE на офіційному сайті JetBrains.