Вийшла нова версія Qt

21 Грудня 2012

Нещодавно відбувся релиз нової версії бібліотеки для кроссплатформової розробки на С++ – Qt 5.

Вышла новая версия QtQt 5 дає можливість скористатися новим способом розробки додатків, грунтованим на Qt Quick. Класична потужність Qt дозволяє реалізувати складний призначений для користувача дослід і дає доступ до додатків з усіма можливостями графічних інтерфейсів OpenGL/OpenGL ES.

Qt 4 була випущена майже 7 років тому, і на сьогодні її версія 4.8 залишається цілком конкурентоздатною. Таким чином, розробникам Qt 5 залишалося тільки удосконалити основні достоїнства Qt:

Приголомшливі графічні можливості і продуктивність, що особливо добре проявляються в обмежених середовищах вбудованих і мобільних пристроїв. Qt Quick 2 пропонує грунтований на GL граф сцени, систему часток і колекцію тіньових ефектів. Qt Multimedia і Qt Graphical Effects доповнюють цей список достоїнств Qt 5

Висока продуктивність і гнучкість з точки зору розробника. Qt 5 дозволяє створювати JavaScript і QML first class citizens, зберігаючи при цьому C++ foundation і Qt Widget support. Додавання Qt WebKit 2 значно полегшить життя HTML5- розробникам.Кросс-платформенна портативність для OS- розробників стала легша завдяки новій структурі основних і додаткових модулів, а також консолідації з Qt Platform Abstraction.

З’явилися в Qt 5 і інші нові функції : Modularized Qt Libraries, New Connection Syntax, JSON Support і User Input.