Порівняльні графіки швидкості роботи Windows 8 та Windows 7

25 Липня 2012

Чим ближче дата офіційного релізу Windows 8, тим активніше Microsoft представляє широкому загалу нові докази ефективності своєї нової операційної системи. Цього разу компанія продемонструвала ряд графіків, що наочно відображають переваги Windows 8 у порівнянні з Windows 7.

Сравнительные графики скорости работы Windows 8 и Windows 7

Згідно з наведеними даними, Windows 8 набагато ефективніше використовує апаратне прискорення графіки для підтримки інтерфейсу користувача і анімаційних ефектів. Нова операційна система активно використовує розширений набір команд DirectX, що раніше використовується лише в іграх з підтримкою 3D-графіки.

Сравнительные графики скорости работы Windows 8 и Windows 7

Інший параметр швидкісної роботи Windows 8 відзначається під час роботи з електронними таблицями, графіками та діаграмами. Крім того, у кілька разів швидше відбувається відображення елементів інтерфейсу та відображення графічних файлів таких популярних форматів, як JPEG, GIF та PNG.

Незважаючи на вражаючі графіки, журналістам, які були присутні на демонстрації, не дали повною мірою випробувати швидкісні здібності системи, встановленої на планшетах Surface, що викликало цілком виправдані підозри. Втім, незабаром можна буде переконатися або розчаруватися у представлених даних, як тільки комп’ютери з новою Windows 8 з’являться у продажу.