Програма Google Translate вивчила ще 20 мов

4 Серпня 2015

Команда розробників Google Translate зраділа всім користувачам програми масштабним оновленням, додавши підтримку ще 20 мов, у тому числі української та російської.

Кожен із нас, вивчаючи іноземну мову або з нерозумінням розглядаючи вивіски за кордоном, мріяв про додаток, здатний сканувати текст і миттєво його перекладати. Для цього було створено програму Google Translate, яка вміє перекладати надрукований текст, скануючи його за допомогою камери за технологією Word Lens і накладаючи переведений текст на зображення з камери прямо поверх вихідного, причому зі збереженням шрифту та інших характеристик.

Google Translate

Перші півроку Google Translate знав лише 7 мов, проте команда розробників не зупинилася на досягнутому і “навчила” програму ще двадцяти мов. Тепер Google Translate володіє російською, українською, англійською, французькою, німецькою, італійською, португальською, іспанською, болгарською, каталанською, хорватською, чеською, датською, голландською, філіппінською, фінською, угорською, індонезійською, литовською, норвезькою, норвезькою шведським та турецьким.

Крім текстового, додаток може надати і голосовий переклад, який почав працювати значно швидше в останньому оновленні. Таким чином, ви не тільки дізнаєтесь переклад незнайомого слова, але й зможете потренуватися у вимові.

Google Translate став хорошим помічником для всіх, хто вивчає іноземні мови. Він не лише здатний запропонувати переклад незнайомого слова, а й допомогти з вимовою завдяки функції голосового перекладу. Працюючи над останнім оновленням, ми прислухалися до відгуків користувачів і додали нову функцію, яка дозволяє прослуховувати перекладені слова в уповільненому режимі.

Джули Каттау, Product Manager Google Translate

Оновлена програма Google Translate доступна для користувачів як Android, так і iOS гаджетів.