Презентація Google: Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C і багато іншого

2 Жовтня 2015

Днями пройшла презентація Google, на якій виробник представив нові смартфони Nexus, планшет Pixel З, а також розкрив декілька нюансів нової версії Android

Nexus 6P

Над гаджетом працювали фахівці з Huawei, і у результаті смартфон може похвалитися:

  • суцільнометалевим корпусом(з анодованого алюмінію) – уперше в лінійці Nexus;
  • 5,7-дюймовим QHD AMOLED- екраном з щільністю пікселів 515 ppi. Захист екрану від “травм” довірили загартованому склу Corning Gorilla Glass 4, а порятунок дисплея від слідів пальців – спеціальному олеофобному покриттю;
  • восьмиядерним процесором Qualcomm Snapdragon 810 версій 2.1, який обіцяє вирішити проблеми з перегріванням;
  • 3 Гб оперативної пам’яті LPDDR4 і трьома об’ємами флеш-пам’яті: 32, 64 і 128 Гб. Слот для карт пам’яті не передбачений;
  •  роз’ємом USB Type – C, що підтримує швидку зарядку : для забезпечення 7-годинної працездатності смартфону досить десяти хвилин підключення до джерела живлення;
  • акумулятором місткістю 3450 мА’ч, проте заряджати пристрій за безпровідною технологією, як це було можливо в Nexus 6, тепер не можна;
  • основною камерою з дозволом 12,3 Мп і збільшеним до 1,55 мкм розміром пікселів. Камера отримала подвійний LED- спалах для чіткості фото в умовах поганого освітлення і лазерний автофокус, а також навчилася записувати відео у форматі 2160р і режимі “слоумо” з частотою до 240 кадрів в секунду. Фахівці не забули потурбуватися і про любителів селфі, забезпечивши гаджет 8-мегапиксельной фронтальною камерою;
  • вагою 178 грамів і розмірами 159,3 x 77,8 x 7,3 мм;
  • чотирма кольорами: чорним, білим, сріблястим і ексклюзивним золотим, який на старті буде доступний тільки в Японії.

nexus 6p

Nexus 5Х

Результат співпраці Google з LG має пластиковий корпус і зовні мало чим відрізняється від старшого брата Nexus 5, окрім камери, що переїхала в центр, спалаху навколо “очка” об’єктиву, модуля лазерного автофокусу збоку і сканера відбитків пальців Nexus Imprint.

Смартфон має 5,2-дюймовий LCD екран з FullHD дозволом. За продуктивність новинки відповідає шестиядерний процесор Snapdragon 808, а за швидшу зарядку – роз’їм USB Type – C. Працює Nexus 5Х від акумулятора місткістю 2700 мА’ч.

Що стосується камер, основна з дозволом 12,3 Мп працює в парі з подвійним світлодіодним спалахом і знімає відео в 4К, фронтальна ж дозволяє робити селфі в дозволі 5 Мп.

Смартфон має 2 Гб оперативною і 16(32) Гб вбудованої пам’яті.

Користувачі зможуть вибрати один з трьох колірних варіантів : білий, чорний і блакитний.

Предзамовлення новинок у Google Store вже почалося в США, Великій Британії, Ірландії та Японії, постачання ж намічено на жовтень.

Обидва смартфони працюють на Android 6.0 Marshmallow. Про саму ОС в ході презентації стало відомо, що тепер голосовий помічник Google Now навчився працювати в режимі відкритих застосувань. Наприклад, під час спілкування в мессенджері ваш співрозмовник згадав назву групи, про яку ви нічого не знаєте. У такому разі досить довгого тапа по кнопці Home, – і помічник підтягне усю ключову інформацію, не закриваючи сам мессенджер. Також в Marshmallow додана функція Doze, яка укладе смартфон “спати”, поки ви його не використовуєте. Точна дата виходу Marshmallow 6.0 доки не названа.

nexus5x

Зміни торкнулися і  Google Photos: за декілька місяців з моменту презентації сервісу на Google I/O компанія встигла підготувати перше масштабне оновлення.

Одним з нововведень стала підтримка медіаплеєра Chromecast. Це дозволить вам транслювати фото, анімовані зображення і створені в Google Photos відео на екран телевізора і влаштовувати справжні сімейні перегляди. Показ фото можна призупинити, поки ви шукаєте потрібні зображення.

Ще одним нововведенням стала можливість відмічати друзів і близьких на фото. Для сторонніх користувачів ці відмітки будуть недоступні, ви ж зможете шукати по них людей і на інших фото.

Ближче до кінця року оновлений Google Photos стане багатіший ще на одну функцію Shared Albums, яка дозволить створювати альбоми з фото і відео яскравих подій і ділитися ними з “обраними”. Для цього досить відправити друзям посилання на спільний альбом, і вони зможуть завантажувати в нього свої фото і відео, а також отримувати повідомлення кожного разу, коли ви оновлюєте контент.

Chromecast

Брелок Chromecast, що дозволяє транслювати потокове відео на екран телевізора, тепер має поліпшений Wi – Fi сигнал за рахунок відразу трьох антен, розташованих по колу корпусу. Друге покоління брелків представлене в жовтому, червоному і чорному кольорах

chromecast

Додаток же Chromecast отримав оновлення у вигляді універсального голосового пошуку по контенту. Також були поліпшені можливості проектування поточної гри на екран телевізора з використанням смартфону в якості джойстика.

Представлене облаштування Chromecast Audio можна підключати до навушників і використати в якості плеєра. Крім того, гаджет дозволяє транслювати музику з сервісів Google Play Music, Pandora і Spotify і управляти відтворенням із смартфону, смарт-часов Android або у вкладці браузеру Chrome.

Наостанок Google представила планшет Pixel C. Пристрій працює на Marshmallow 6.0, має 10,2-дюймовий дисплей з дозволом 2560х1800 пікселів, процесор Nvidia Tegra X1, графічний співпроцесор Maxwell, роз’їм USB Type – C, 3 Гб оперативною і 32/64 Гб вбудованої пам’яті.

pixel c

Опційно до планшета пропонується смарт-клавіатура на магнітах в алюмінієвому і шкіряному виконанні, яка одночасно може служити в якості док-станції та заряджання (у закритому стані).

Вихід планшета на ринок відбудеться ближче до різдвяних свят.