Користувачів Skype будуть прослуховувати

24 Липня 2012

У мережі з’явилася інформація, що Skype надав правоохоронним органам доступ до розмов користувачів. Проте представники сервісу це заперечують, посилаючись на технічну неможливість такого прослуховування.

skype[1]

Нагадаємо, Skype завжди стверджувала, що її “пірінгова архітектура і техніка шифрування” не дозволяють прослуховувати переговори користувачів, тобто навіть за бажання вона не в змозі надати доступ до них правоохоронним органам.

Проте після того, як Microsoft купила Skype за 8,5 мільярда доларів, стало відомо: компанія отримала патент на технологію “законного перехоплення” для використання інтернет-телефонії такими службами як Skype. Ця технологія дозволяє копіювати інформацію, що передається під час сеансів зв’язку.

На пряме питання такого роду Microsoft прямо відповісти відмовилися. Далі новина стали тиражувати інші інтернет-видання, не соромлячись на провокаційні заголовки, що викликало у мільйонів користувачів Skype закономірний занепокоєння.

Відповідно до політики конфіденційності Skype, компанія залишає за собою право передавати владі за запитом принаймні певну частину інформації. Це стандартна практика – так, соціальна мережа Facebook перевіряє підозрілі розмови користувачів та повідомляє про них до правоохоронних органів.