Перехід на Windows 8 коштуватиме 40 доларів

4 Липня 2012

Переход на Windows 8 обойдется в 40 долларовКорпорація Microsoft надала користувачам своїх операційних систем можливість оновлення до Windows 8 Pro за пільговою ціною – лише за 40 доларів. Установка може бути виконана з трьох попередніх “операційок” компанії – XP, Vista та Windows 7.

Пропозиція діє в рамках акції, яка триватиме до 31 січня 2013 року. Розповсюджується воно лише на ліцензії “вісімки”, придбані через сайт Windows.com. DVD-диск із Windows 8 Pro у період дії акцій коштуватиме 70 доларів.

Усім користувачам буде доступна “чиста” установка Windows 8 із форматуванням жорсткого диска.

Користувачі Windows 7 зможуть виконати оновлення з будь-якої версії ОС, прихопивши налаштування, особисті файли та програми. Власники ПК та ноутбуків з Vista отримають можливість перенести у “вісімку” налаштування та документи, крім програм. Власникам XP дозволять залишити лише особисті файли.

Нагадаємо, ціна на оновлення по акції в два з лишком рази нижча за ту, яку Microsoft призначила за Windows 7 три роки тому. Нагадаємо, 2009 року користувачі протягом двох тижнів могли оновитися до “професійної” версії за 100 доларів. Апгрейд до версії Home Premium коштував 50 доларів.

Скільки коштуватиме апгрейд до Windows 8 після завершення акції, Microsoft не уточнила. Коли стартують постачання “вісімки”, також поки що не було оголошено.

PS: Тим часом аналітики підрахували, що Windows 7 вперше захопила більше половини світового ринку операційних систем. За статистикою StatCounter, у червні частка “сімки” становила 50,2%. Друге місце зайняла XP з 29,9%, а на третьому розташувалася ще одна версія “Вікон” – Vista (8,3%). Четверту позицію утримує Apple Mac OS X із 7%.