Facebook: віднови пароль за допомогою “довірених друзів”

3 Травня 2013

Соціальна мережа Facebook вирішила запропонувати своїм користувачам нову можливість: відновлювати доступ до облікового запису у разі втрати пароля за допомогою “довірених контактів”.

Нововведение Facebook: восстанови пароль с помощью “доверенных друзей”

Тепер кожен зможе вибрати від 3 до 5 близьких друзів та довірити їм секретний ключ для доступу до свого профілю. Таким чином, якщо користувач втратить пароль, Facebook запросить інформацію у його друзів.

Розробники припускають, що близькі друзі можуть зателефонувати або запитати особисто, чи дійсно користувач забув свій пароль, чи його обліковий запис намагаються зламати.

Після особистого уточнення “довірені контакти” нададуть секретні ключі відновлення пароля.

“Для нас гаразд довіряти близьким друзям запасні ключі від свого будинку. Тепер те саме можна зробити з доступом до облікового запису в Facebook. До того ж, відповідь на секретне запитання ви можете з часом забути, але своїх друзів ви ніколи не забудете”, – стверджують представники Facebook.

Нововведение Facebook: восстанови пароль с помощью “доверенных друзей”

Активувати нову можливість можна в налаштуваннях безпеки вашої сторінки Facebook. Як тільки ви виберете кілька “довірених контактів”, їм прийде повідомлення – таким чином вони будуть готові до того, що в разі потреби їм треба буде прийти вам на допомогу.

Звичайно, цей спосіб теж має свої мінуси: наприклад, один з 3 ваших “довірених контактів” може опинитися поза зоною доступу в потрібний момент.

За словами представників Facebook, найбільш надійним буде вибрати 5 друзів, однак у цьому випадку необхідно переконатися, що вони будуть доступні в будь-який час: для відновлення пароля вам знадобляться секретні ключі від кожного “довіреного контакту”.