Названа дата виходу Windows 8

10 Липня 2012

Корпорація Microsoft повідомила, що користувачі зможуть придбати її нову операційну систему Windows 8 вже наприкінці жовтня. Для виробників ПК доступ до RTM-релізу ОС буде вже у серпні.

Названа дата выхода Windows 8

Від успіху Windows 8 значною мірою залежить майбутнє компанії Microsoft. Поки що корпорація впевнено живе за рахунок продажу програмного забезпечення для настільних ПК, адже Windows встановлена ​​на більшості комп’ютерів у світі. У той же час, багато аналітиків пророкують традиційним ПК швидкий захід сонця, а майбутнє комп’ютерної галузі пов’язують з мобільними пристроями, насамперед – планшетниками. Microsoft розробила спеціальну версію Windows 8 для планшетів – Windows RT, а нещодавно здивувала всіх анонсом власних “таблеток” Surface у версіях для звичайних користувачів та професіоналів. У корпорації сподіваються, що ці пристрої зможуть гідно конкурувати із нинішнім лідером ринку – iPad від Apple.

Нагадаємо, раніше компанія оголосила вартість оновлення до Windows 8 для власників трьох попередніх версій Windows – XP, Vista та Windows 8. Вона становитиме безпрецедентно низькі 40 доларів. Щоправда, дійсна ціна буде лише до 31 січня 2013 року.

У Windows 8 всього будуть доступні чотири різні версії нових “Вікон”:

  • “звичайна” Windows 8
  • Windows 8 Pro для бізнес-користувачів
  • Enterprise для компаній та RT для пристроїв з ARM-чіпами.

Так, “вісімку” можна буде запускати практично на будь-яких апаратах – звичайних ПК, ноутбуках, а також на планшетах.