Microsoft захистить смартфон від чужих рук

6 Серпня 2015

Існує безліч способів захистити свій смартфон від тих, кому не хотілося б довіряти збережену на ньому інформацію. Але навіть найпросунутіший пароль можна піддивитися або “прочитати” слідами на екрані, а надійніший у цьому плані рідер відбитків пальців хоч і несуттєво, але впливає на вартість гаджета.

Оцінивши всі ризики влучення смартфонів у чужі руки, компанія Microsoft вирішила запропонувати користувачам нову технологію розблокування пристроїв за допомогою жестів.

Microsoft постаралася максимально підвищити рівень захисту смартфонів від сторонніх рук, не ускладнюючи при цьому сам процес розблокування. Система визначить розмір кутів між пальцями, рівень тиску та розмір поверхні натискання на екран, і, виходячи з цих характеристик, створить цифровий портрет вашого унікального жесту. Одного разу встановивши жест-пароль на свій смартфон, ви більше не переживатимете про те, що хтось отримає доступ до фото, відео та інших файлів, якими вам не хотілося б ділитися. Отже, якщо система зрозуміє, що “візерунок” намагається намалювати сторонній, йому буде відмовлено в доступі.

разблокирование жестами

Компанія вже подала заявку на патент системи, і, на думку Microsoft, вона знайде застосування не лише у смартфонах, ноутбуках та планшетах, а й на стінних панелях, сенсорних столах, а також Хbox kinect.