Microsoft Surface – перший планшет від Microsoft

29 Жовтня 2012

26 жовтня Microsoft представила світу нову ОС – Windows 8. Особливістю цієї версії операційної системи стала її спрямованість на роботу з мобільними пристроями, у тому числі з планшетами.

Microsoft Surface - первый планшет от MicrosoftВ ході прес-конференції також був презентований перший планшет від Microsoft – Surface, працюючий під управлінням ОС Windows RT і використовуючий ARM– процесор. Новинку відрізняють HD- дисплей ClearType з діагоналлю 10,6 дюймів і дозволом 1366х768 пікселів, можливість розширити і без того великий об’єм пам’яті(32 або 64 Гб залежно від конфігурації) за допомогою SD- карт, корпус з магнієвого сплаву VaporMg з підставкою і аксесуар Touch Cover, що поєднує в собі функції захисного чохла і сенсорної клавіатури, завтовшки 3 мм Для тих, хто віддає перевагу традиційній клавіатурі, Microsoft пропонує в якості альтернативи Type Cover – чохол з механічною клавіатурою, завтовшки 5 мм.

Крім того, на прес-конференції був анонсований вихід найближчим часом наступної версії планшета – Microsoft Surface Pro, який працюватиме під управлінням ОС Windows 8 і використає процесор Intel Core i5.