Microsoft проти троянської програми Zeus

28 Березня 2012

Днями компанія повідомила про наміри, зруйнувати структуру ботсетей та вилікувати заражені комп’ютери. Вони конфіскували кілька серверів у Скрентоні (штат Пенсільванія) та Ломбарді (штат Іллінойс), що використовувалися для крадіжок логінів та паролів.
Microsoft против троянской программы Zeus

Старший юрист відділу Microsoft із цифрових злочинів Річард Боскович повідомив, що компанія вжила всіх технічних та юридичних заходів для боротьби зі злочинцями, які заражають комп’ютери шкідливою програмою Zeus.

Вірус Zeus об’єднує комп’ютери в ботсеті та реєструє активність заражених машин, що дозволяє хакерам отримати вільний доступ до фінансової інформації користувачів. Крім цього, корпорація призупинила кілька каналів, якими хакери отримували дані із заражених машин.

Нагадаємо, що лише влітку 2010 року з банківських рахунків мешканців Великобританії за допомогою цієї троянської програми було викрадено понад 1 млн. доларів. Вірус перехоплював введені на сайтах банків паролі та логіни, тим самим одержуючи повний доступ до рахунків користувачів.