Metro версія Internet Explorer 10 не підтримує плагіни

2 Січня 2013

Windows 8 Microsoft пропонує дві версії “рідного” браузеру Internet Explorer 10: повномасштабний десктоп-додаток з підтримкою розширень і плагінів і варіант для Metro UI – повністю вільне від плагінів застосування, працююче на HTML5.

Розробники IE відмовилися у своєму браузері від плагінів, у тому числі і від Adobe Flash, пояснивши це тим, що технологія HTML5 значно більше відповідає сучасним Web. На їх думку, браузер, працюючий на основі плагінів, погано б поєднувався з Metro UI, призначеним, в першу чергу, для мобільних гаджетів – смартфонів і планшетів.

Metro версия Internet Explorer 10 не поддерживает плагины

Як запевняють розробники, в результаті цього рішення при використанні Metro UI- версії браузеру пристрою гарантовані безпека, надійність, триваліша робота батареї і призначена для користувача конфіденційність. До того ж, пояснюють розробники Internet Explorer 10, сучасна Мережа більше орієнтована на розвиток HTML5- технології, і приділяти більшу увагу підтримці застаріваючої технології плагінів – означає не звертати уваги на споживчий досвід. Крім того, усе більш звичними стають мобільні сайти, працюючі за допомогою HTML5, досить поглянути на Google Music Beta і мобільні версії Twitter and Facebook.

Проте, користувач Internet Explorer 10 може переглядати в повному об’ємі і ті сайти, які працюють за рахунок плагінів. Для цього досить просто вибрати пункт меню “Use Desktop View” у Metro UI- версії браузеру.