Apple презентували іOS 9 beta 4

27 Липня 2015

На останній конференції в Сан-Франциско Аpple презентувала iOS 9 beta 4. Випробувати нову бета-версію можуть усі учасники програми тестування, завантаживши її через вбудовану систему оновлень або на сайті для розробників. Перші відгуки показують, що система почала працювати значно швидше. Розробники iOS 9 beta 4 постаралися виправити всі недоліки попередніх версій і додали кілька нових фіч, з якими використання гаджетів Apple стало помітно зручнішим і простіше.

Функція Picture-in-Picture для iPad

Ця функція дозволить користувачам планшетів дивитися відео та одночасно працювати з будь-якою іншою програмою. Таким чином, можна дивитися нову серію «Фарго» і паралельно обговорювати її з друзями в Skype або Viber.

Apple представила іOS 9 beta 4

Новий дизайн Handoff

Handoff — це функція, за допомогою якої користувач може почати документ, електронний лист або повідомлення на одному пристрої і продовжити з місця, на якому перервався, на іншому. Вперше функція з’явилася в iOS 8, відразу ж завоювавши популярність серед власників смартфонів та планшетів Apple. Для більшої зручності користувача іконка Handoff тепер розташована внизу екрана.

handoff

Повернення Домашньої колекції

У iOS 8 була відсутня “Домашня колекція”. iOS 9 beta 4 її повернули і тепер користувачі знову можуть обмінюватися улюбленими піснями, фільмами, відео та іншим контентом iTunes, а також передавати його на інші пристрої iOS в межах домашньої мережі.

home sharing

Підтримка iPod touch

Користувачі iPod touch також можуть встановити iOS 9 beta 4.

ipod touch5

Нова панель завантаження файлів Safari

У iOS 9 beta 4 змінився діалог завантаження файлів: додалися нові кнопки і сама панель стала більш лаконічно.

новая панель загрузки файлов

Загальні виправлення

В налаштуваннях оновлено іконку повідомлень і тепер вона червоного кольору. Виправлено іконку батареї — її краї стали традиційно заокругленими. Також у iOS 9 beta 4 користувачі знову можуть керувати фотозйомкою за допомогою клавіш регулювання гучності. У iOS beta 3 ця функція була відсутня.

Оновлення доступне для iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s/5c/5/4S, iPod touch 5G, iPad 2/3/4, iPad Air, iPad Air 2 та iPad mini 1/2/3. Розмір OTA-оновлення iOS 9 beta 4 становить від 300 до 350 МБ (проти 400 МБ у попереднього складання), відповідно установка бети “по повітрю” вимагає менше часу та трафіку. Для використання четвертої бета-версії iOS 9 потрібен iTunes 12 або нова версія. Зверніть увагу, що резервні копії iOS 8 не можна відновити на пристроях з iOS 9.

Для розробників став доступний Xcode 7 beta 4, номер збирання 7A165t.

Тестове використання нової бета-версії точно розширить список покращень і зробить систему більш мультизадачною для того, щоб у вересні 2015 власники пристроїв Apple повною мірою відчули переваги iOS 9.