Google анонсувала початок нової епохи інтернет-пошуку

16 Травня 2013

Учора відбулася щорічна конференція Google I/O, на якій спікери компанії Google представили нові продукти та анонсували безліч значних змін у своїй пошуковій системі. Віце-президент компанії Google Аміт Сінгхал зауважив, що деякі технології, представлені сьогодні, можуть призвести до кінця того інтернет-пошуку, який ми знаємо.

Google анонсировала начало новой эпохи интернет-поиска

Зокрема, Google удосконалила технологію Knowledge Graph, підвищивши таким чином якість розумного пошуку. Тепер пошукова система Google може передбачати майбутній пошук, аналізуючи попередні та поточні запити користувача. Наприклад, в результаті запиту “кількість населення в Україні”, Google може також запропонувати інформацію про кількість населення у сусідніх країнах або у всіх країнах СНД.

Крім того, Google зможе видавати більш персональні результати по кожному запиту користувача. Наприклад, на запит “у скільки в мене виліт”, Google відповість, використовуючи інформацію з листа-підтвердження польоту в Gmail, навіть якщо користувач не вказував у своєму запиті жодних деталей.

Деякі додатки були внесені до браузера Google Chrome. Тепер усі користувачі Chrome зможуть використовувати голосовий пошук, просто вимовивши “Okay Google”, та отримувати голосові відповіді. Розповідаючи про цю технологію, Аміт Сінгхал зауважив, що такі функції наближають нас до керованого голосом комп’ютера зі Star Trek, і зізнався, що завжди мріяв створити щось подібне.