Apple запатентувала повітряний 3D дисплей

25 Квітня 2014

Американська компанія Apple запатентувала технологію, яка дозволить проектувати зображення в повітрі. Нововведення забезпечить користувачам перегляд тривимірних зображень без використання спеціальних 3D-окуляр. Управляти інтерактивними панорамами можна буде за допомогою дотиків і жестів.
У винаході Apple використані популярні технології відображення, серед яких комплекс датчиків, що створюють псевдоголограми. У патенті відмічено, що в основі методу – дзеркальні коробки у формі НЛО, що дозволяють проектувати 360-градусні 3D-зображення.

apple

Для отримання проекції Apple використовуватиме інфрачервоні лазери і параболічні дзеркала. Компанія прогнозує, що для глядачів предмети як би паритимуть в середині відкритої коробки. Нові технології поліпшать розпізнавання жестів користувачів, оперативну реакцію на торкання екрану під час холодної погоди і блокування випадкових натиснень. Точна робота сенсора допоможе ідентифікувати особу згідно з біометричними показниками. Ця система створить додатковий рівень безпеки для користувачів iPhone.