Apple представила нову мову програмування на WWDC’2014

3 Червня 2014

Учора Apple провела традиційну конференцію для розробників WWDC, на якій, окрім іншого, представила нову мову програмування Swift.

Apple упевнена, що нова мова полегшить життя девелоперам і дозволить їм набагато швидше і простіше створювати додатки. При цьому Swift інтегрований із С і Objective – C, і усі три мови можуть спільно використовуватися в розробці. Таким чином, розробникам необов’язково відразу ж відмовлятися від звичної їм мови.

Однією з “родзинок” Swift є інтеграція з новою функцією середовища розробки Xcode під назвою Playground. Ця функція покликана забезпечити компіляцію коду в реальному часі і дати можливість відстежувати усі зміни, що вносяться, в процесі редагування програми.

Apple WWDC 2014

Крім того, на WWDC’2014 Apple представилаOS X Yosemite, дизайн якої перекликається з iOS 7. Розробники нової операційної системи звернули особливу увагу на зручність поперемінної роботи з Mac і iOS- пристроями. Цьому сприяють як нові функції ніби Handoff і Instant Hotspot, так і вдосконалені додатки iCloud Drive, Safari, Mail Drop, Spotlight і багато інших. Мабуть, найприкметніше нововведення в OS X Yosemite – можливість здійснювати дзвінки і писати SMS з Mac на iPhone.

OS X Yosemite

Ще одна софтверна новинка від Apple — iOS 8, яка стала ще більше інтерактивною і зручною для користувачів. Багато дій тепер можна здійснювати на залоченном екрані або відразу в повідомленні: відповісти на SMS, лайкнуть пост у фейсбуке, зробити ставку на лот eBay і тому подібне. Також розробники iOS 8 удосконалили клавіатуру і пошук, додали нові функції в  iMessage, створили набір додатків HealthKit, надали девелоперам можливість взаємодіяти з системою завдяки Apple iOS SDK і дали доступ до  Touch ID API. Оновлена Siri в iOS 8 спілкуватиметься на 22 мовах, зможе розпізнавати мови, шукати пісні за допомогою Shazam і здійснювати покупки в iTunes.

iOS 8

Нові операційні системи від Apple будуть доступні розробникам найближчим часом, а користувачам доведеться почекати до осені цього року.