Amazon і їх шанувальники не надають значення падінню продажів

26 Жовтня 2012

В третьому кварталі 2012 року компанія Amazon.com, Inc., що є видатним онлайн-ритейлером у світі, потерпіла значні збитки. Проте, керівництво компанії не панікує і має намір і далі дотримуватися своєї стратегії розвитку.

Amazon и их почитатели не придают значения падению продажУ офіційному прес-релізі, опублікованому раніше, компанія відмітила, що обумовлене багатьма зовнішніми чинниками падіння продажів стало загальною невтішною тенденцією на ринку роздрібної торгівлі. Ця тенденція спровокувала жорстоку боротьбу між деякими конкурентами Amazon, проте віддані клієнти компанії, здається, не надають тому, що відбувається особливого значення.

Головною відмінністю Amazon був і залишається той факт, що компанія віддає перевагу над швидким накопиченням капіталу стрімкому розвитку – і це вдається їй вже упродовж 15 років. Так, велика частина збитків цього кварталу є наслідком великого інвестування Amazon в її численні проекти. Стратегія безперервного розвитку компанії у поєднанні з її тактикою продажів за максимально можливими низькими цінами продовжує давати результати.

Не підлягає сумніву, що Amazon має величезний вплив в певних бізнес-сферах. Багато аналітиків вважають, що у компанії досить фінансових ресурсів, щоб забезпечити довгострокове інвестування у багатообіцяючі проекти, і називають втрати третього кварталу досить скромними.

Зрозуміло, є і скептики, які вважають, що Amazon навряд чи зможе добитися істотного зростання прибутку за допомогою своєї стратегії. Проте, на Уолл-стріт прогнозують значне зростання доходів в Amazon в четвертому кварталі, обумовлений продажами нових планшетів Kindle і пов’язаними з цим платними завантаженнями контенту.Amazon і їх шанувальники не надають значення падінню продажів.