10-й Чемпіонат зі спортивного програмування QBit

19 Березня 2013

Підтримка талановитих, зацікавлених, натхненних хлопців у їхньому прагненні знань вже давно стала традицією для NIX Solutions.

Так і цієї весни ми з радістю виступили генеральними спонсорами ювілейного 10 Чемпіонату зі спортивного програмування QBit, який пройшов у нашому місті 10 березня.

Цього року охочих взяти участь було набагато більше, ніж минулого року: стіни ХНЕУ привітно прийняли понад 300 хлопців – учасників чемпіонату. Це були і студенти, і школярі, які вже зараз цікавляться таким складним предметом, як програмування.

Треба сказати, що навіть у тих, хто не зміг приїхати до Харкова, все одно була можливість взяти участь і зрозуміти, наскільки високий рівень знань, тому що вирішувати завдання можна було і дистанційно в режимі онлайн.

В очікуванні початку змагань хтось хвилювався, хтось знайомився з іншими учасниками, а комусь уже не терпілося приступити до вирішення завдань, але всіх поєднувало одне – очі, що горіли, і, звичайно, бажання виявитися кращим з кращих.

Команди-учасниці, у кожній з яких було троє хлопців, поділилися на 3 групи відповідно до своїх знань.

У результаті найскладніші завдання вирішували 98 команд, завдання середньої складності отримали 92 команди та 71 команда працювала над завданнями для новачків.

Поки хлопці-учасники напружено вирішували завдання і поспішали закінчити рішення першими, нас долали не менші переживання, адже ми щиро вболівали за них! Нам скоріше хотілося дізнатися, хто ж виявиться найкращим, тому що самим-самим ми приготували призи – Apple iPod touch 5. І ось він хвилюючий момент оголошення результатів! Після підрахунку балів найкращими виявилися Ігор Бічурін, Владислав Лісічкін та Олександр Яковлєв. Хлопці, ви можете пишатися своїми знаннями!

Ми вітаємо вас з перемогою у такому серйозному конкурсі та бажаємо бути найкращими завжди!