Проект «Дистанційне навчання QA та .Net – 2011»

18 Листопада 2011

«Період міжсезоння» навчальних проектів закінчився, і 1 вересня відчинилися двері для нових груп студентів, які бажають отримати знання в проекті «Дистанційне навчання». Ми проводимо навчання з QA вже вчетверте, а навчання з .Net є довгоочікуваною новинкою для студентів, яку ми впровадили, дізнавшись про їхні побажання навчатися саме в цьому напрямку.

Короткий огляд набору на навчання

Ми щиро дякуємо профільним ВНЗ Харкова, які виявили турботу про майбутнє своїх студентів та взяли активну участь у тестуванні на навчання:

  • Харківський Національний Економічний Університет
  • Харківський Національний Університет Радіоелектроніки
  • Національний Технічний Університет «ХПІ»
  • Національний аерокосмічний університет ім. Н. Є. Жуковського (ХАІ)

З 1 вересня по 20 жовтня 2011 року ми проводили відбір резюме серед усіх бажаючих потрапити на навчання, а також паралельно організували у ВНЗ та в самій компанії кілька тестувань для відбору найздібніших хлопців. Експерти нашої компанії провели більше 400 тестувань та близько 100 співбесід, обираючи найталановитіших та найцікавіших у проходженні навчання учасників.

За підсумками конкурсу за направленням QA навчатимуться 26 осіб, а за .NET 21 особа.

Результаты набора в проект «Дистанционное обучение QA и .Net – 2011»Результаты набора в проект «Дистанционное обучение QA и .Net – 2011»

На початку листопада ми запросили хлопців у гості до нашого офісу, щоб вони змогли відчути атмосферу нашої компанії, ¦познайомили їх з експертами, які займаються навчанням, а 14 листопада вже «спантеличили» першим модулем.

Завдання кожного наступного модуля складніше та цікавіше попереднього. Кожному студенту надається можливість проходити навчання в «реальному часі» під контролем експертів, отримуючи їхні поради та коментарі, що дозволяє виключити нестачу досвіду роботи в майбутньому. У разі успішного проходження навчання, студент має право на участь у конкурсі на заміщення вакансій нашої компанії.

Основним плюсом проекту є те, що можна вчитися паралельно із основним місцем навчання або роботи. Ще дуже важливим є те, що зауваження та рекомендації експертів складаються для кожного студента індивідуально. Кількість учасників цього року збільшилася до 47 осіб, виходячи з того, що ця кількість є оптимальною для якісної роботи наших експертів.

Цього року багато учасників попередніх відборів знову вирішили випробувати свої сили, і успішно впоралися з поставленими завданнями.

Після закінчення проекту студенти 3-4 курсів ВНЗ отримують можливість пройти виробничу практику у нашій компанії.

Деяким учасникам відбору не вистачило зовсім трішки знань для проходження конкурсу, однак, як показує практика, якщо ви дійсно впевнені в собі та своїх знаннях та готові вдосконалювати їх – ми обов’язково зустрінемося з вами у проекті ДН наступного року.

Питання та відповіді

Під час проведення відбору студенти задали нашим експертам багато важливих та цікавих питань, і найпопулярніші питання ми вирішили відповісти прямо тут:

Скільки разів можна намагатись брати участь у відборах на навчання?

Кількість спроб не обмежена, кожен бажаючий може надсилати резюме та проходити тестування стільки разів, скільки йому потрібно, щоб потрапити до проекту. Проте, це доцільно за умови, що рівень знань та підготовки підвищуватиметься.

Які перспективи відкриваються переді мною після закінчення навчання?

Учасники проекту, які показали високі результати, можуть отримати пропозиції щодо роботи в нашій компанії вже під час курсу навчання. А вже після закінчення навчання студенти отримують пропозиції щодо співпраці з нами у разі, якщо у компанії є відкриті вакансії.

Тільки студенти можуть взяти участь у проекті?

Проект розроблений не лише для студентів, брати участь можуть і люди, які хочуть підвищити свою кваліфікацію чи змінити сферу діяльності. Також спробувати свої сили можуть і ті, хто хоче знайти себе у сфері IT, для них обов’язкова присутність хорошого знання англійської мови та бажання розвиватися, прагнення пізнати багато нового та цікавого.

Що потрібно робити, аби успішно завершити проект?

Насамперед, потрібно серйозно ставитися до поставлених завдань, вчасно здавати модулі, уважно читати листи від наших експертів – в них буває багато підказок ;), намагатися виконувати всі вимоги щодо оформлення і ставити запитання експертам – вони завжди готові допомогти і підтримати всіх учасників.