Практика-2011. iPhone, Flash та .Net

29 Липня 2011

Як відбувається практика в нашій компанії? Чим займаються студенти усі три тижні у НДКС? За відповідями на ці запитання ми вирушили до самих хлопців, які проходили практику за напрямками iOS, Flash та .Net.

За словами студентів, перший день був дуже насиченим – хлопці розраховували звільнитися вже за пару годин, заповнити документи та розійтися по хатах. Проте, студентський сектор компанії вигадав багато цікавого та захоплюючого: всілякі тести, та тренінг на тему «Уміння спілкуватися, слухати та чути», що запам’яталися хлопцям, як активний  початок практики. А потім все закрутилося-закрутилося: знайомство з колективом, екскурсія по офісу, перші завдання, командна робота, наради, тренінг з тайм-менеджменту, спілкування, творчість та продуктивне застосування знань на практиці. Три тижні пролетіли непомітно, залишивши у хлопців позитивні враження та бажання працювати у цій сфері.

Практика-2011. iPhone, Flash и .NetПрактика-2011. iPhone, Flash и .Net

От менторів

Ментори практики підбирали для хлопців цікаві завдання, допомагали у їх виконанні та всіляко підтримували студентів.

Володимир, ментор практики по напрямку iOS:

Хлопцям вдалося приємно мене здивувати – у кожного свій підхід до завдань, проте працювали всі, як згуртована та сильна команда, завдяки чому успішно впоралися з розробкою гри Square heads та варіацією гри Life. Також студенти займалися розробкою клієнта для читання стрічок новин. Для наших проектів були використані технології XML, SQL, OpenAL, Unit tests + стандартні GUI. Можу сказати одне – наші практиканти – хлопці здібні, заповзятливі та з великим потенціалом.

Про гру

На цей раз завданням практикантів було розробити для iPhone гру під назвою Virus life. Принцип її був розроблений хлопцями самостійно, і він такий: На чотирьох полях гравці розставляють у певних клітинах віруси, які згодом розмножуються і поглинають один одного. Завдання гравця – розставити віруси так, щоб вони залишилися живими і поглинули інших більшістю. Але розставляти віруси потрібно особливим способом. Якщо не надто вдаватися до подробиць, це можна описати так:

1. У кожної клітини є час життя, протягом якого вона, відповідно, існує і може брати участь у народженні нової клітини.
2. Дві клітини можуть народити третю.
3. Якщо у клітини менше одного сусіда, вона вмирає завчасно.
4. Якщо у клітини понад 3 сусіди, вона теж помирає.
5. Якщо клітини різних вірусів претендують на заповнення однієї клітини, то “тендер” виграє вірус, у якого більша кількість сусідів клітини, що заповнюється.
6. Кожен вірус має свої параметри, які поширюються на всі клітини. Ці параметри (живучість, захист, атака, агресивність) можна конфігурувати перед грою для кожного з вірусів. Вони також впливають на життєздатність вірусу.
7. Також вірус може втратити клітини внаслідок суїциду однієї з них. (Клітка помирає і вбиває своїх сусідів).

Висновок: на живучість вірусу впливає початкова розстановка клітин та його основних властивостей.

На прискорений процес гри можна переглянути в цьому відео:

Від студентів

Артем, студент 5 курсу ХНЕУ, проходив практику за напрямом .Net:

Перший день був найважчим, а весь перший тиждень я втомлювався: це щось новеньке – займатися 9 годин поспіль чимось корисним :-) Я вивчаю нові технології, ментори дають певний обсяг інформації, який закріплюється практичним завданням. Цей підхід я вважаю за дуже ефективний.

Ігор, студент 3 курсу ХНУРЕ, проходив практику за напрямком iOS:

Враження від практики позитивні: працюємо над цікавим проектом, вивчаємо нові технології та освоюємо перспективну професію iPhone Developer’a. Здивувало дружелюбність та привітність колективу, зручний офіс та досить потужні комп’ютери. Загалом час летить швидко і весело. Для тих, хто замислюється над тим, де проходитиме літню практику, необхідно обов’язково подумати про NIX Solutions.

Таня, студентка 3 курсу ХНУРЕ, проходила практику за напрямком iOS:

Нам виділили окрему кімнату, де ми могли не соромлячись і не заважаючи іншим хлопцям обговорювати наш проект та завдання. Дуже порадувало завдання, яке нам дали – написати гру – творче, дає можливість не лише попрактикуватися у програмуванні, алгоритмах, а й виявити дизайнерські здібності. Трохи соромилася спочатку говорити іншим хлопцям “Привіт”, а не “Здрастуйте”. Тренінги, які з нами проводили, дуже корисні та змусили замислитися над багатьма речами.»

Практика-2011. iPhone, Flash и .NetПрактика-2011. iPhone, Flash и .Net
Роман, студент 3 курсу ХНУРЕ, проходив практику за напрямом iPhone:

Приємно, що всі хлопці, з якими нам доводилося зустрічатися, виявилися дуже привітними та чуйними людьми. Я радий, що взимку написав тести та проходжу практику у NIX.»

Славік, студент 3 курсу ХНУРЕ, проходив практику за напрямком iOS:

Практика дуже сподобалося, залишивши лише приємні враження. Потішило, що є окрема кімната відпочинку. Дружний колектив, приємна робоча обстановка, зручні меблі, високошвидкісний інтернет, все супер.

Богдан, студент 3 курсу ХНУРЕ, проходив практику за напрямком iOS:

Практика у вашій компанії проходить надзвичайно приємно та корисно. Дізнався багато нового та цікавого. Приємно здивували умови, створені для нас. Робота була дуже цікавою та захоплюючою, тому що розробляли гру під iPhone та iPad. Безперечно, дні, проведені тут, підвищили рівень знань, дали практичний досвід та ідеї для подальшої роботи. Я дуже радий, що моя практика пройшла саме у NIX Solutions! Спасибі!

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *