«Дистанційне навчання” QA і .Net – 2012

27 Червня 2012

Проект «Дистанційне навчання» наполегливо продовжує зростати: услід за QA, вже в другий раз ми проводимо навчання по напряму .NET. Як і минулого разу, ці курси користувалися популярністю не лише у студентів, але і у тих, хто вже працює, але хоче змінити кваліфікацію.

Ми, як завжди, ретельно відбирали хлопців і дівчат на навчання. Конкурс був не маленький, тому потрапити в проект могли тільки ті, у кого були мінімально необхідні знання по технологіях. Абсолютна більшість хлопців і дівчат нас порадували – вони старалися і, що саме головне, ставили правильні питання. Деякі завдання були спеціально побудовані так, щоб спровокувати студентів ставити питання, що вони і робили на особистих зустрічах, які ми періодично організовували. Усіх експертів порадувала співбесіда за підсумками курсу – рівень знань у хлопців разюче відрізнявся від того, з яким вони прийшли в проект. В результаті більше 50% учасників проекту – вже наші співробітники.

«Дистанционное обучение" QA и .Net – 2012«Дистанционное обучение" QA и .Net – 2012

Навчання по ДО .NET досить не простий проект, він охоплює масу тим і технологій і, відповідно, для успішного його завершення знадобилося немало часу і сил. Нам поступало багато питань, як технічних, так і організаційних, на які ми завжди намагалися своєчасно і доступно відповідати. Також в процесі навчання ми намагалися привчити людей до процесу розробки(наближеному до реального) з дедлайном, сховищем даних на сервері і т. д”. – Ігор, експерт .NET.

ДО по QA проводиться для хлопців і дівчат, які хочуть підтягнути свої знання за технологією, підучиться трохи, на практиці спробувати, що ж являє собою тестування, щоб бути упевненими, що це їх стихія. Для того, щоб потрапити в проект “Дистанційне навчання”, вони спочатку проходили тестування, потім співбесіда. За підсумками цього відбору ми узяли 26 людей. Далі людей, що навчаються мануальному тестуванню, розділили на дві невеликі групи і за кожною закріпили експерта. Програма містила в собі необхідний набір теорії для розуміння процесів тестування, процесів розробки ПЗ, процесів взаємодії в команді в цілому, теорію і навички по тестуванню, такі як опис дефекту, робота з багтрекинговой системою, розбиття додаток на функціонали, написання тестових сценаріїв, створення тест-плана. Програма була побудована на тестовому застосуванні, яке включало два варіанти web і desktop частини, – це якщо коротко про програму. Програма ділилася на 6 модулів, 5 з яких – це мануальне тестування і 1 – автоматизоване. Кожен модуль, у свою чергу, складався з теорії і практичного завдання, які треба було вислати, а також списку рекомендованої літератури по темі. Кожен студент міг поставити будь-яке питання в процесі виконання модуля. Виконане задні перевірялося, а після висилався “фідбек”. Було таке, що ми просили допрацювати завдання, перш ніж прийняти. В цілому, результатом задоволені, але, безумовно, хотілося б, щоб він був 100%. Розуміючи, що такого не буває, все одно намагаємося підвищити відсоток хлопців і дівчат, які виходять на роботу після ДО. Прагнути до кращого треба завжди ;)” – Юлія, експерт QA.

Ми допомогли хлопцям поглибити знання з технологій, і наш проект був для них корисним. Тішить, що половину цих хлопців ми вже зустрічаємо у коридорах офісу – вони стали частиною нашої команди та планують розвиватися у вибраних напрямках, не зупиняючись на досягнутих результатах.