Півфінал IT-Ліги. NIX Solutions 3 – 4 Zfort Group

21 Травня 2013

У півфіналі команда мала зустріч із фіналістом попередньої IT-Ліги — Zfort Group. Суперники грали тиждень тому у завершальному турі групового етапу. У матчі, який не мав турнірного значення, верх отримав наш противник — 4:0, але всі чудово розуміли, що у півфіналі буде зовсім інша гра.

З перших хвилин ініціативу передбачувано захопили футболісти у біло-зелених футболках. Zfort Group залишився вірним своїй тактиці: надійна та самовіддана гра в обороні, швидкі контрвипади та стандартні положення в атаці. У першому таймі небезпечних моментів було небагато. У Ніксів хороші можливості відзначитися упустили Юрій Левадний та Юрій Голод, які не змогли переграти воротаря суперника з перспективних позицій. Хороша можливість відкрити рахунок була і у наших суперників, але нападник Zfort Group не зміг зупинити мокрий м’яч, опинившись віч-на-віч з Володимиром Клименком.

Перший тайм котився до закономірної нульової нічиєї, але, як і минулого матчу, на допомогу нашим супротивникам прийшов стандарт. Розіграш ауту завершився метушні в штрафному майданчику біло-зелених і прострілом на дальню штангу, Володимир Сенченко невдало підставив ногу, вразивши незахищений кут власних воріт. 0:1.

Полуфинал IT-Лиги. NIX Solutions 3 — 4 Zfort GroupПолуфинал IT-Лиги. NIX Solutions 3 — 4 Zfort Group

Опинившись у ролі тих, що відіграються, на початку другого тайму Нікси підняли темп, і вже через 5 хвилин рахунок став рівним. Домашня заготівля при розіграші штрафного удару призвела до точного удару Володимира Сенченка у дальній кут. 1:1! Футбольна дружина NIX Solutions не збиралася зупинятися на досягнутому і спробувала переламати хід зустрічі на свою користь, але чергова помилка в обороні дозволила Zfort Group знову вийти вперед. Володимир Клименко необачно покинув свої ворота та не зміг парувати несильний удар у дальній кут. 1:2.

Полуфинал IT-Лиги. NIX Solutions 3 — 4 Zfort GroupПолуфинал IT-Лиги. NIX Solutions 3 — 4 Zfort Group

Але недовго сумувала біло-зелена торсида. Пройшла всього хвилина, і рахунок знову став рівним. Багатоходова комбінація Ніксів завершилася ударом-прострілом Богдана Орєховського на дальню штангу, де у потрібний час опинився Володимир Сенченко. 2:2! Здавалося, що настав переломний момент у матчі і наша команда зможе дотиснути суперника, але на допомогу Zfort Group знову прийшов Володимир Клименко – несильний удар по воротах застав зненацька досвідченого воротаря, і м’яч зрадницьки тицьнув йому між ніг. 2:3. Zfort Group остаточно окопав на своїй половині поля, намагаючись утримати такий бажаний переможний рахунок.

Полуфинал IT-Лиги. NIX Solutions 3 — 4 Zfort GroupПолуфинал IT-Лиги. NIX Solutions 3 — 4 Zfort Group

За 4 хвилини до кінця матчу Нікси зняли воротаря та випустили п’ятого польового. Ця тактика одразу ж дала результат: Олексій Шурупов шикарним пасом вивів на ворота Артема Маленкіна, який не мав права промастити в такій ситуації. 3:3! Грати залишалося півтори хвилини, обидві команди подумки готувалися до овертайму, але образливе обрізання в центрі поля призвело до виходу нападаючого Zfort Group віч-на-віч. Володимир Клименко врятувати нашу команду не зумів. 3:4. Часу, щоб відігратися вчетверте, у збірної NIX Solutions вже не залишилося.

Уболівальники сподіваються, що у матчі за 3-е місце футбольній дружині NIX Solutions вдасться реабілітуватися, завоювавши бронзові медалі чемпіонату.