Півфінал IT- Ліги. NIX Solutions 3 — 2 GraceHoppers

15 Листопада 2012

У півфіналі футбольній дружині NIX Solutions протистояв один з фаворитів турніру – команда-організатор GraceHoppers. GraceHoppers – сама титулована команда ІТ Ліги, тому мав відбутися дуже складний матч за право зіграти у фіналі.

Полуфинал IT-Лиги. NIX Solutions 3 — 2 GraceHoppersСуперники почали обережно, ніхто не хотів ризикувати, передусім піклуючись про збереження своїх воріт. Трохи гостріше в стартові хвилини діяли наші суперники, двічі на ударну позицію виводили Дениса Солошенко, але на останньому рубежі надійно діяв Володимир Клименко. Нікси ніяк не могли намацати свою гру, практично не погрожуючи воротам GraceHoppers в дебюті.

В середині першого тайму гра зовсім заспокоїлася. Треба було щось міняти, Нікси підвищили темп, намагаючись високо накривати захисників суперника, і підвтомлена оборона GraceHoppers дала збій. Артем Маленкін перехопив м’яч на чужій половині, протягнув його трохи вперед і хльостко пробив у ближній кут. Перший же момент біля воріт жовто-чорних завершився голом. 1:0!

Полуфинал IT-Лиги. NIX Solutions 3 — 2 GraceHoppersGraceHoppers злегка поник, а Нікси і не думали зупинятися. Друга половина першого тайму пройшла повністю під диктування нашої команди. Проходить пару хвилин і Богдан Ореховський упускає прекрасну можливість подвоїти рахунок, не зумівши реалізувати вихід один на один. В результаті шикарної контратаки Вова Гугуєв виявився один на далекому розі штрафної площі, але його удар припав в штангу. Під завісу першого тайму ще одну хорошу можливість втратив наш капітан – Володимир Сенченко, який не зміг у ближньому бою переграти воротаря суперників. 1:0 – такий підсумок першого тайму, при пригнічуючій перевазі нашої команди у кінці першого тайму.

Полуфинал IT-Лиги. NIX Solutions 3 — 2 GraceHoppersЗдавалося, в другому таймі Нікси додавлять підвтомленого суперника, але GraceHoppers і не думали здаватися. Розіграш кутового, секундна втрата концентрації нашими захисниками і Євгеній Кочешков порівнює рахунок. 1:1.

Уболівальникам з’явилася знайома по першому тайму картина: GraceHoppers довго перекочують м’яч на своїй половині, економлячи сили і затягуючи час; Нікси включили натиск, намагаючись якнайшвидше відібрати м’яч і почати чергову атаку. Варто віддати належне суперникові: оборонялися вони непогано, не підпускаючи наші нападаючі на небезпечні позиції для удару.

І все-таки Нікси змусили суперника помилитися: перехоплення на чужій половині вчинив Артем Маленкін, передача на Володимира Гугуева, той повернув м’яч Артему, який не залишив шансів воротареві. 2:1! Проходить ще пару хвилин, чергове перехоплення, вихід 3 в 2 і м’яч зрадницький прошмигнув в “будиночок” воротареві після сильного удару нашого капітана. 3:1!
Полуфинал IT-Лиги. NIX Solutions 3 — 2 GraceHoppers

Грати залишалося 8 хвилин, але GraceHoppers знайшли в собі сили організувати фінальний штурм. Посприяв цьому швидкий м’яч у відповідь : Денис Солошенко змусив помилитися Володимира Клименко, несильно пробивши у ближній кут. 3:2.

GraceHoppers перейшли на гру в п’ять польових. Кілька разів м’яч небезпечно кидався по нашій штрафній, але захисники і воротар самовіддано кидалися під м’яч, накриваючи удари суперників. Кульмінація наступила на останню хвилину, арбітр придумав 6-ою фол і “нагородив” нашу команду 10-метровим штрафним ударом. Вище за всякі похвали в цій ситуації зіграв Володимир Клименко, упевнено впоравшись з ударом.

Ще декілька довгих секунд… Фінальний свисток! Нікси у фіналі ІТ-ліги!