Перемога Ніксов у фіналі IT- Ліги!

22 Листопада 2012

У вирішальному матчі IT- Ліга Refuctoring футбольній дружині NIX Solutions протистояв торішній фіналіст – Zfort Group.

Команди вже зустрічалися в поточному турнірі, на стадії другого групового етапу, коли сильніше виявилися Нікси, що отримали упевнену перемогу з рахунком 2:0. Проте, у фіналі очікувалося захоплююче протистояння двох рівних по класу команд.

Початок поєдинку пройшов в напруженій боротьбі, активніше в стартові хвилини діяли Нікси, але по-справжньому небезпечних моментів не було, захист Zfort Group діяв безпомилково. Спроби уразити ворота з далекої дистанції також успіхом не увінчалися. Zfort Group намагався відповідати атакою на атаку, але наша оборона упевнено справлялася з атакуючими потугами суперника. Команди грали гранично акуратно, вичікуючи помилку супротивника.

На жаль, першими помилилися наші захисники. Нехитрий розіграш штрафного привів до передачі на далеку штангу, де без нагляду залишився нападаючий Zfort Group – 0:1. До честі нашої команди, ніхто не опустив руки. Вже через пару хвилин Артем Маленкін мав хорошу можливість порівняти рахунок, але переграти у ближньому бою воротаря суперників він не зумів. Нікси не зменшили обороти і були винагороджені за старання, вихід 3 в 2 завершився прострілом Олексія Шурупова, який “замкнув” захисник Zfort Group, – Дмитро Чекалін. 1:1!

До кінця першого тайму залишалося всього пару хвилин, але їх вистачило нашим суперникам, щоб провести найнебезпечнішу контратаку. Нападаючий Zfort Group вивалився наодинці з Миколою Шевченком, але Коля вийшов переможцем з цієї дуелі. Бойова нічия – такий підсумок першого тайму.

Початок тайму другого було схожим на початок першого. Трохи активніше діяли біло-зелені, які намагалися при першій-ліпшій можливості погрожувати воротам суперника. Артем Маленкін і Володимир Сенченко були близькі до того, щоб вивести нашу команду вперед, але на останньому рубежі надійно діяв воротар супротивника – Володимир Гринченко.

Уболівальники продовжували гнати нашу команду вперед, і Zfort Group мерзнув… Олексій Шурупов протягнув м’яч по бровке, сильно пробив з гострого кута, і футбольний снаряд зрадницький прошмигнув під ближню штангу. 2:1! Zfort Group перебудувався і перейшов в активне настання. Гра набула нервового характеру, часом біля наших воріт було дуже жарко, але самовіддана гра наших захисників і воротаря так і не дозволила нападаючим Zfort Group ще раз відрізнитися.

Варто відмітити, що Нікси не лише оборонялися, намагаючись використати будь-яку можливість для разючої контратаки. Юрій Левадний і Володимир Сенченко мали забійні моменти, щоб подвоїти перевагу біло-зеленої дружини, але не змогли реалізувати виходи один на один. Останні хвилини поєдинку пройшли у відчайдушних спробах Zfort Group відігратися, але, до честі наших захисників, Нікси не здригнулися, довівши матч до такої бажаної перемоги!

2:1! NIX Solutions – переможець IT- Ліга Refuctoring!