Sync.Net #1

4 Грудня 2015

Наші .Net- девелопери мають багатий досвід розробки додатків і невпинно прокачують свої скіли. Бажання поділитися цінними знаннями і ідеями надихнуло хлопців на створення .Net- ком’юніті в Харкові. Конференція Sync.Net #1 стала стартовою точкою для співтовариства, а актуальні знання, привезені з DEV Intersection у Лас-Вегасі, + досвід наших .Net- розробників набули форми захоплюючих доповідей для усіх гостей першої зустрічі.

П’ятничним вечором, поки спікери Євгенії Янковой і Євгеній Положенков натхненно репетирували виступи, в конференц-зал СК “Металіст” вже почали сходитися .Net- розробники Харкова. Гості конференції жваво обговорювали майбутній захід і готувалися отримати багато цікавої і актуальної інформації у вигляді доповідей наших спікерів.

Відкрив Sync.Net #1 Євгеній Янковой з доповіддю “Веб-уразливості і безпека даних”. Женя легко, доступно і з крапелькою .Net- гумору пояснив учасникам конференції, чому так важливо розуміти основи веб-розробки незважаючи на стрімкий розвиток технологій, навчив знаходити веб-уразливості і найпоширеніші помилки веб-застосувань, розповів про клієнт-серверні взаємодії і уязвимостях HTTP- протоколу. Також усі гості Sync.Net #1 дізналися багато нового про використання man – in – the – middle, причинах не довіряти публічним Wi – Fi точкам доступу і способах захисту даних і користувачів.

Гості захоплено слухали Женю, а після доповіді дружно відправилися обговорити почуте хто за кавою, хто за какао, а хто за ароматним чаєм з печеньками.

Після смачного кави-брейка гостей конференції чекав ще одну захоплюючу доповідь на тему “Security & Identity 3 in ASP.NET 5”. Євгеній Положенков розповів учасникам про ASP.NET 5 Middleware для аутентифікації авторизації, змінах Membership- системи в ASP.NET 5 – Identity 3, навчив створювати власне сховище користувачів для Identity 3, прояснив, в чому проблема “IsInRole” і як можуть допомогти нові Authorization API.

На закінчення Женя розповів про політику авторизації і “resource-based” авторизації з коробки, а також відповів на усі питання слухачів.


Символом .Net- напряму в NIX Solutions вже довгий час являється єнот. Хлопці вирішили використати єнотів і на першій .Net- конференції від NIX Solutions, так що наші спікери Женя Янковой і Женя Положенков отримали плюшеві сувеніри Sync.Net #1 за інформативні доповіді. Упевнені, що це стане відмінною традицією для майбутніх зустрічей Sync.Net.