За гарячими слідами DroidCon Moscow 2015

4 Листопада 2015

Якщо десь проходить цікавий IT- івент, експерти NIX Solutions точно будуть там, щоб дізнатися про останні новини галузі, обговорити нові технології і, збагатившись знаннями, поділитися ними з усією своєю командою.

З 25 по 27 вересня у Москві проходив DroidCon, найбільша євразійська конференція для Android- розробників, на якій були присутніми і наші хлопці. Гості і промовці зібралися в офісі Mail.ru, що займає одну з 27-поверхових веж бізнес-центру. Сама конференція йшла три дні, і програма виступів кожного з них була розрахована на різну цільову аудиторію.

Tech day

Перший і найцікавіший день. Для того, щоб зареєструватися, наші експерти пройшли простенький тест, який відсікав людей, що безпосередньо не мають відношення до Android- розробці. Було відкрито два зали – кінотеатр і meeting room, в яких паралельно читалися доповіді.

Business day

У другий день на конференцію міг потрапити що будь-який, що бажає, що привело до напливу величезної кількості людей, але офіс Mail.ru зміг їх усіх вмістити. Було відкрито три зали – Атріум, Кінотеатр і meeting room. Також цього дня відкрилася виставка різних новинок, що так чи інакше відносяться до Android. Виставка проходила два дні.

Sony показувала телевізори зі звичайним Android і розповідала, як розробляти під них за допомогою звичайних смартфонів і спеціальних образів Android, створених для продукції компанії. За допомогою звичайного джойстика від PS4 учасники конференції могли пограти в Asphalt і виграти новий Sony Xperia Z5. Для цього треба було впродовж дня пройти трасу на кращий час. Потім вони брали кращих гравців і проводили змагання між ними. Дуже дивно виглядає ES Explorer на 40-дюймовому екрані :).

Epson – хвалилася своїми окулярами доповненої реальності. З мінусів можна відмітити наступне:

  • окуляри досить громіздкі;
  • треба носити з собою “телефон без екрану”, який замінює тачпад;
  • застарілий Android. На демонстраційному пристрої була версія 4.0.4, але представник компанії обіцяв оновлення до 5, і навіть до 6.

Intel – представили нове залізо для годинника, телефонів і планшетів, які були зроблені на базі процесора Intel Atom x3. Проводили розіграш годинника з усіма модними штуками, на кшталт трекерів сну, датчиків пульсу і так далі

3D.RU – їх майданчик мав мало відношення до Android. Вони демонстрували можливості 3D-печати та розповідали про технології, які зараз активно використовуються в цій області

Voximplant – розповідали про свою розробку. Ключові особливості продукту :

  • дешеві дзвінки;
  • можливість дзвонити з будь-якого пристрою на будь-який пристрій, у тому числі на звичайний телефон, на сторіночку у браузері і так далі;
  • доступно нативне SDK для Android і iOS;
  • доступно SDK для React Native для Android і iOS;
  • відеочат.

Community day

Відвідувачів було менше всього. Було відкрито три зали – Атріум, Кінотеатр і meeting room. Цього дня проводилися воркшопи, демокемпи і баркемпи.

Воркшопи – це доповіді, які припускали активну участь залу. Доповідач розповідав, як впровадити нову технологію і що для цього треба зробити, слухачі в цей час намагалися впровадити її в проект, і якщо що-небудь не виходило, то доповідач допомагав розв’язати проблему.

DemoCamp – різним стартапам давалося дві хвилини на презентацію свого проекту. Далі жюрі висловлювалося і давало свої поради, як поліпшити проект.

BarCamp – на другий день конференції слухачам запропонували маркером написати на стіні в meeting room теми, що цікавлять їх. А наступного дня влаштовувалися холівари, якщо знаходилися і супротивники, і прибічники цієї теми.

Під час конференції наші експерти відвідали безліч актуальних доповідей, детальніше про яких ви можете дізнатися в нашому хабрблозі, і повернулися додому з багажем нових знань. Хлопці знову переконалися, наскільки корисно час від часу відволікатися від розробки, щоб отримати свіжу порцію інформації. Тепер наші експерти готуються провести тренінги усередині NIX Solutions, щоб поділитися своїми знаннями з командою.