Кар’єра в IT це простіше і цікавіше, ніж тобі здається!

20 Квітня 2015

На початку квітня ми завітали до студентів факультету Міжнародних економічних відносин ХНЕУ, щоб розповісти хлопцям про їхні кар’єрні можливості в IT-сфері.

Експерти Навчального центру NIX Solutions провели презентацію для студентів ХНЕУ, зацікавлених у кар’єрі HR-фахівця у IT-сфері. Вони розповіли хлопцям про те, як побудований процес пошуку та адаптації нових хлопців, чим займається HR’и в IT-компанії, якою є роль самого Навчального центру NIX Solutions, а також познайомили студентів із життям усередині Компанії.

HR-фахівець NIX Solutions Марія, випускниця факультету Міжнародних економічних відносин ХНЕУ, поділилася своїм досвідом зміни професії та розповіла, що її  привело в HR-напрямок компанії захоплення психологією. Марія майже одразу після закінчення університету зрозуміла, що їй цікава ІТ-сфера. Тому вона вирішила об’єднати знання, отримані у вузі, зі своїм захопленням психологією і прийшла до HR-напрямку NIX Solutions, де незабаром стала одним із найкращих експертів. Маша розповіла хлопцям, як освіта, здобута в ХНЕУ, допомогла їй у її новій професії: навчання в університеті дала Маші вміння аналізувати дані, працювати з офісними програмами, наводити статистичні дані до єдиного виду, розташовувати людину до себе та знаходити до неї підхід. Окрім того, Маша дуже високо оцінила університетський курс психології.

Студенти ХНЕУ, звичайно ж, зацікавилися новими можливостями, що відкрилися перед ними, адже IT-сфера — це одна з найдинамічніших галузей, і робота в ній дозволяє безперервно розвиватися та вдосконалювати свої навички. Маша та експерти Навчального центру ледве встигали відповідати на питання, якими їх завалили хлопці після презентації. Насамперед студенти, звичайно, хотіли дізнатися, які навички повинен мати HR-фахівець, які умови роботи, чи можна поєднувати роботу з навчанням в університеті.

Завдяки презентації експертів NIX Solutions молоді фахівці факультету Міжнародних економічних відносин ХНЕУ тепер знають, що кар’єра в IT – це простіше та цікавіше, ніж їм здавалося раніше. Ентузіазм і прагнення розвитку приведуть хлопців до нових можливостей в IT-сфері, а ми в NIX Solutions, у свою чергу, допоможемо молодим спеціалістам відкрити нові горизонти.