Galaxy S III: козир відкритий

4 Травня 2012

Найбільший у світі виробник мобільних телефонів компанія Samsung, нарешті представила світові свій новий Android-флагман Galaxy S III. Очікується, що цей пристрій серед небагатьох зможе конкурувати з Apple iPhone у топовому сегменті смартфонів.

Galaxy S III: козырь открыт

Новинка отримала чотириядерний процесор і рекордно великий екран діагоналлю 4,8 дюйма з роздільною здатністю HD.

У зовнішній формі проглядається подібність до Galaxy Nexus, але дизайн Galaxy S III більш витончений.

На лицьовій панелі з’явилися кнопки, одна з них – механічна. Чутки про використання спеціальної кераміки, компанія Samsung розвіяла, зробивши корпус за традицією із пластику.

Galaxy S III оснащений:

  • чотириядерним процесором Exynos власного виробництва Samsung (частота чіпа ? становить 1,4 ГГц, оперативна пам’ять – 1 гігабайт)
  • слотом для карток пам’яті microSD
  • діагоналлю 4,8 дюйма
  • екраном – Super AMOLED з “економним” та погіршуючим за певних умов кольоропередачу розташуванням пікселів PenTile (дозвіл екрану – 1280 на 720 пікселів)
  • основною 8-мегапіксельною камерою
  • передньою камерою, здатною видавати зображення, що складається з 1,9 мільйона точок.
  • операційною системою Android 4.0 від Google, поверх якої встановлено власний самсунгівський інтерфейс TouchWiz останньої версії

Пристрій підтримує розблокування за допомогою розпізнавання обличчя, передачі файлів зі смартфона на смартфон за допомогою технології NFC (функція S Bump), а також голосові команди S Voice для ряду функцій, включаючи запуск програм та відтворення музики.

Samsung випускатиме три варіанти смартфона з обсягом вбудованої пам’яті 16, 32 або 64 гігабайти – як у iPhone 4S.

Galaxy S III представлений для користувача у двох кольорах – темно-синьому та білому. Розміри корпусу – 136,6 x 70,6 x 8,6 мм, вага – 133 грами.