PHPStorm 11 EAP

19 Січня 2016

JetBrains продовжує вдосконалювати PHPStorm, і днями компанія повідомила про старт попереднього тестування PHPStorm 11 – нову версію IDE для розробки на PHP. Це означає, що реліз PHPStorm 11 не за горами, і розробники вже зараз можуть випробувати свіжу версію 144.310 та залишити свій фідбек.

У тестовій PHPStorm 11 традиційно виправлені баги попередніх версій та доданий ряд нових фіч для зручності розробників. Реліз запланований на весну 2016 року, роадмап буде доступний раніше. У тестовій PHPStorm 11 розробники зможуть познайомитися з наступними нововведеннями та покращеннями:

Налаштування інтерпретаторів

У новій версії налаштовувати інтерпретатори та зберігати конфігурацію можна не лише у програмі, а й у проектах. Це корисно в тому випадку, якщо ви займаєтеся одночасно кількома проектами, запущеними на різних серверах. До того ж, тепер ви можете ділитися налаштуваннями інтерпретатора з товаришами по команді і зберігати їх у системі контролю версій.

Project level interpreters

Підтримка налагоджувача XDebug для клієнтів REST

В PHPStorm 11 добавлена поддержка отладчика XDebug, и теперь разработчики могут использовать отладчик PHP прямо из панели REST клиента.

Support of XDebug for REST client

Compact function

Нова версія PHPStorm правильно визначає аргументи функції compact, так що з пошуком та рефакторингом не буде колишніх проблем (про цю проблему було відомо з 2010 року).

compact

Також стала доступна тестова версія PHPStorm 12, і в частині фронтенду IDE може похвалитися такими змінами:

  • inline-редагування в TypeScript;
  • покращення у підтримці Angular 2;
  • оптимізація імпорту до TypeScript;
  • можливість налагодження асинхронного коду JS.

Поліпшення взаємодії з платформою IntelliJ:  

  • спрощено процес мержа з ​​Git та іншими системами керування версій – було додано можливість виділення відмінностей за словами;
  • додано підтримку мов з написанням праворуч наліво (арабська, іврит);
  • додано можливість порівнювати версії файлу у гілках Mercurial.

PHPStorm запускається на Java 8

Платформа IntelliJ IDEA повністю “переїжджає” на Java 8, і це означає, що тепер PHPStorm запускається на Java 8 (JDK на Java 8 та пізніших версіях). Це вплине на всі EAP білди (144.*) та великі релізи, заплановані на весну 2016 року.