Оновлення PhpStorm від JetBrains – робота з WordPress

26 Листопада 2012

JetBrains, компанія по виробництву ПЗ, відома своєю розробкою IDE для Java(IntelliJ IDEA), представила п’яту версію PhpStorm, інтегрованого середовища розробки для PHP- розробників. Оновлена PhpStorm представляє інтерес, в першу чергу, для розробників плагінів і тим WordPress і має ряд функцій, які можуть допомогти розробникам поліпшити продуктивність роботи.PhpStorm – це кросс-платформна IDE, основними перевагами якої є швидка навігація, автоматичне форматування коду відповідно до налаштувань, підказки, інструменти візуальної відладки, потужний пошук по коду і багато що інше. При цьому вона не потребує спеціальних налаштувань і розуміє PHP за умовчанням.

Обновление PhpStorm от JetBrains — улучшения для работы с WordPress

Крім того, специфіка нового PhpStorm припускає набагато зручнішу роботу з WordPress. Тут можна застосувати WordPress CodeStyle, щоб код відповідав стандартам WordPress, і використати клас wpdb, щоб розширити властивості WordPress в IDE, спростивши, таким чином, роботу зі вбудованими змінними.

Також PhpStorm містить безліч опцій для відладки коду без додаткових налаштувань, надаючи розробникові можливість перевіряти локальні змінні на відповідність контексту і user – defined watches, включаючи масиви і комплексні об’єкти, і миттєво правити значення, налаштовувати видалену відладку на сервер, одночасно відлагоджувати сторінки в декількох процесах, а також зберігати процес відладки активним під час переміщення між сторінками. Крім того, процес відладки можна ініціювати відразу з будь-якої сторінки браузеру, використовуючи букмарклети, Zend Toolbar або XDebug.