Оновлення алгоритмів Google: небезпека для “немобільних” сайтів

30 Березня 2015

21 квітня Google розпочинає повномасштабне використання параметра mobile-friendliness (враховує адаптивність сайту під мобільні пристрої). Алгоритм буде впроваджуватися від кількох днів до тижня і торкнеться мобільного пошуку всіма мовами та по всьому світу.

Google Search

Фахівці підозрюють, що цей апдейт може значно позначитися на видачі в мобільному пошуку, у зв’язку із чим західні ЗМІ вже дали йому назву “мобайлгеддон”.

Щонайменше зросте кількість мобільних програм у пошуку, різних мобільних інструментів, у той час як веб-сайти, які не оптимізовані під мобільні пристрої, втратять свої позиції в пошуковій видачі.

У Google радять детально ознайомитися з матеріалами про критерії визнання сайту адаптованим для мобільних пристроїв та пройти спеціально створений тест на mobile-friendliness.

Передбачається, що це оновлення вплине на видачу ще більше, ніж усі давно знайомі Penguin або Panda. Виходячи з даних comScore, вже приблизно 60% усіх запитів до пошукової системи приходять з мобільних пристроїв, тому не дивно, що Google так трепетно ​​дбає про чистоту мобільної пошукової видачі.