Недовірливі Mimicker Alarm

27 Січня 2016

Навіть затяті жайворонки рано чи пізно вимовляють чарівну фразу “Ну ще 5 хвилин”. Компанія Microsoft вирішила полегшити важке ранкове піднесення і випустила новий Android-додаток – наполегливий будильник Mimicker Alarm, який допоможе не проспати і почати день у відмінному настрої.

Нова технологія Microsoft отримала назву Mimicker Alarm, і “родзинка” програми криється в його імені. Сигнал будильника відключиться лише тоді, коли Mimicker Alarm переконається, що ви справді прокинулися. Для цього програма може вимагати від вас:

  • зробити зарядку, що бадьорить, для обличчя, максимально передавши запитану будильником емоцію на селфі (гра Express Yourself);
  • знайти поблизу предмет того кольору, який загадає будильник, і якнайшвидше “показати” йому цю річ (гра Color Capture);
  • продекламувати фразу на кшталт “Їхав Грека через річку…”, що вранці зробити нелегко (гра Tongue Twister).

mimickeralarm.0

Завдання-ігри називаються “Mimic”, і їх виконання додаток дає 30 секунд. Якщо ж впоратися із завданням за відведений час не вийшло, будильник сумнівається в тому, що ви справді прокинулися, і знову включиться. Своїми ранковими досягненнями в іграх Mimicker Alarm можна буде поділитися з друзями, відправивши їм, наприклад, своє ранкове селфі.

Користувачі можуть вибрати завдання самостійно або залишити це рішення за Mimicker Alarm.

 Програма розроблена в рамках ініціативи Microsoft Garage. Android будильник заснований на платформі “API штучного інтелекту” Microsoft Project Oxford. Для розпізнавання міміки в Express Yourself використовується Emotion API, мови в Tongue Twister – Speech API, кольори – Computer Vision API. Щоб комп’ютерні алгоритми могли проаналізувати дані, записані користувачем зображення, відео та звук, відправляються на сервіс Microsoft для покращення роботи Mimicker Alarm. Також компанія опублікувала вихідний код програми на GitHub як приклад використання API Project Oxford.

Програма Microsoft Mimicker Alarm вже доступна в Google Play.