Microsoft прокачає офісні застосування для iOS 9 і watchOS 2

14 Вересня 2015

Доки iOS 9 розминається перед стартом, watchOS 2 і iPad Pro готуються до свого дебюту, компанія Microsoft також вирішила не нудьгувати і оновила фірмовий пакет офісних додатків Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook і Translator для Apple- новинок.

Одним з головних нововведень в iOS 9 є багатовіконний режим в iPad(починаючи з iPad Air 2). Раніше для переходу в інше офісне застосування вимагалося згорнути використовуване. Тепер можна забути про постійне згортання-розгортання додатків : функція Split View розділить екран на дві частини, і ви зможете, наприклад, читати повідомлення в Outlook ‘е і одночасно створювати нагадування в OneNote. Якщо ж такий варіант вам не до душі, iPad відобразить одно застосування поверх іншого в режимі “Picture in Picture” і запропонує перемикатися між ними простим помахом руки(функція Slide Over).

Split View

Для повного використання можливостей нового iPad Pro в MS Office додані “Цифрові фломастери”: ручки, підсвічування і проста у використанні палітра кольорів з контрольованою товщиною лінії. Інструмент спростить створення документів і зробить спільну роботу над ними комфортнішою. Також, використовуючи Apple Pencil в роботі з iPad Pro, ви зможете залишати позначки прямо на документі так само, як робите це в звичайною ручкою у блокноті

Office updates

Зміни торкнулися і Outlook: епер додаток запам’ятовує і в потрібний момент виводить на екран Apple Watch інформацію про заплановані зустрічі. Translator же під час вашого перебування в поїздці розуміє, де саме ви знаходитеся, і підказує необхідні загальні фрази на місцевій мові, такі як, наприклад, “добрий ранок” або “смачного”.

watchOS 2

Функції Slide Over і Picture in Picture працюватимуть на iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 і iPad mini 3. Скористатися Split View можна буде тільки на iPad Air 2 і новіших пристроях.

Нові версії Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote і Translator з’являться в App Store відразу після релиза iOS 9, watchOS 2 і iPad Pro.