Інтернет-аеростати Loon від Google вже у повітрі

20 Квітня 2015

Проект Loon від Google, що стартував у 2013 році, нарешті підійшов до стадії своєї реалізації.

Нагадаємо коротку суть проекту: він покликаний надати інтернет-доступ до найвіддаленіших куточків планети за допомогою запущених у небо спеціальних повітряних куль. Виходячи в стратосферу, аеростати транслюють сигнал наземним споживачам.

Якщо на старті проекту у повітря запускалося не більше одного аеростату на день, то зараз для цього використовують модернізовані автоматичні установки, які здатні відправляти на висоту стратосфери до кількох десятків куль на добу. А на цей час прискорений і процес виробництва аеростатів.

Фахівці Google передбачали, що потрібні тисячі таких аеростатів для покриття більшості віддалених куточків Землі без Інтернету. Загалом компанія вже досить близька до цієї мети.

На даний момент система проходить тестування за підтримки телекомунікаційної компанії Vodafone в Новій Зеландії, Telstra в Австралії та Telefonica в Латинській Америці. Для визначення місця приземлення куль створено спеціальну пророчу модель. Якщо результати тестування задовольнять фахівців, незабаром проект стане доступним і для комерційної експлуатації.

Слідкувати за новинами Loon можна на офіційному сайті проекту.