LiquidVR зробить віртуальний світ ще реальнішим

10 Липня 2015

Хто з нас не мріяв пройти улюблену гру чи подивитися новий блокбастер у режимі повного занурення у віртуальну реальність? Колись це здавалося фантастикою, проте зараз подібні технології не тільки існують, а й охоплюють багато сфер нашого життя, від медицини та освіти до розваг.

Компанія AMD нещодавно зробила новий крок у цьому напрямку, представивши свою технологію LiquidVR для розробки контенту VR.

LiquidVR

Розробники LiquidVR прагнули створити повний ефект присутності у віртуальному світі, постаравшись розібратися з існуючими проблемами VR-шоломів. Для цього команда AMD зосередилася на вирішенні наступних завдань:

Скорочений час затримки зображення

Різко повернувши голову у віртуальному шоломі, людина ризикує зазнати запаморочення, нудоти та інших неприємних відчуттів, пов’язаних з заколисуванням. У цьому винна затримка передачі сигналу від руху до фотону: шолом не встигає оновити картинку відповідно до нового положення голови, і організм людини «втрачає» своє становище в просторі. Розробники LiquidVR створили пакет інструментів, що дозволяє точно відслідковувати положення голови та швидше реагувати на його зміни.

Реалістичність зображення

Навіть найпотужніші графічні та центральні процесори часто не справляються з рендерингом практично фотореалістичних стереоскопічних зображень високої роздільної здатності в режимі реального часу. LiquidVR вирішує це завдання, дозволяючи створювати системи з декількома графічними та центральними процесорами завдяки потужному інтерфейсу, наданому AMD. Таким чином картинка стане вірогіднішою, а занурення у віртуальний світ ще повнішим.

Універсальна сумісність

Попит на VR-пристрої зростає з кожним днем. Розробники LiquidVR подбали про те, щоб процес установки був максимально швидким та зручним для будь-якого девайсу. Це має велике значення насамперед для підсистем дисплеїв та графічних процесорів.

Представники AMD запевняють, що їхня новаторська технологія віртуальної реальності надає кращий контент, забезпечує комфорт та універсальну сумісність, що дозволить вивести відчуття реальності на абсолютно новий рівень.