Apple презентувала довгоочікувані i-новинки

10 Вересня 2015

Ще вчора світ рахував секунди до довгоочікуваної презентації Apple. Вже сьогодні багатомільйонна армія фанатів компанії розбиває свої скарбнички в очікуванні виходу на ринок нових гаджетів. Тому без довгих передмов перейдемо прямо до розповіді про i-новинки.

iPhone 6s та iPhone 6s Plus

Зовнішні дані

Apple вирішила не змінювати традиції минулих поколінь iPhone, і зовні “S” оновлення мало чим відрізняється від своїх попередників. Смартфони отримали 4,7- та 5,5-дюймовий дисплей, проте тепер від падінь та інших фізичних пошкоджень екран захищений найміцнішим іонізованим склом.

Для корпусу Apple використовувала алюмінієвий сплав 7000 серії (такий, як і в деяких версій Apple Watch). Цей метал товстіший, важчий, а головне — міцніший за звичайний алюміній. Мабуть, історії про шістки, що гнуться в кишені і жарти про bendy-iPhone зіграли свою роль, і компанія віддала перевагу легкості міцність.

Також iPhone 6s та iPhone 6s Plus дещо відрізняються від своїх попередників у габаритах, проте цю різницю можна віднести до розряду незначних.

iPhone 6s и iPhone 6s Plus

Щодо камери, тепер вона менше виступає над корпусом.

Приємним сюрпризом для жіночої аудиторії iPhone стала поява нового кольору корпусу Rose Gold. Таким чином, iPhone 6s та iPhone 6s Plus представлений у чотирьох кольорах: Silver (срібло), Gold (золото), Space Gray (космічний сірий) та новий варіант Rose Gold (рожево-золотий).

6s/63 plus

Родзинкою в області декорування iPhone 6s та iPhone 6s Plus стали живі шпалери, які нове покоління смартфонів запозичило у Apple Watch.

Внутрішній світ

Головною особливістю iPhone 6s та iPhone 6s Plus стала технологія 3D Touch. Завдяки їй користувачі зможуть відмовитися від зайвих кліків і жестів та керувати програмами за допомогою трьох рівнів натискання на екран: дотик (tap), натискання (press) та глибоке, ґрунтовне натискання (deeper press). Наприклад, якнайшвидше включити камеру і зробити селфі, моментально прокласти шлях додому, а вікно багатозадачності тепер відкривається не подвійним кліком кнопки “Home”, а просто сильним натисканням.

Подібна технологія раніше використовувалася в Apple Watch і MacBook’ах, однак називалася ForceTouch і мала два ступені натискання – tap і press.

Важливим апгрейдом стало покращення камери з 8 до 12 Мп, збільшення швидкості фокусування та використання ширшої лінзи f/2.0. Все це дозволить робити більш якісні фотографії навіть уночі і знімати відео з роздільною здатністю 4К, що відповідає сучасним топовим телевізорам.

“Підросла” і фронтальна камера: вона отримала 5-мегапіксельний сенсор, а при поганому освітленні дисплей зможе виконати роль спалаху.

Для того, щоб максимально використовувати можливості нової камери, Apple додала функцію Live Photo, за допомогою якої ви зможете переглянути невелике відео моменту самого фото.

iPhone 6s та iPhone 6s Plus отримали 64-бітний процесор А9. Це продовжить роботу батареї майже на 70% у порівнянні з процесором А8, на якому живуть iPhone 6 та iPhone 6 Plus.

Новинки надійдуть у продаж у США, Канаді, Великій Британії, Японії, Франції, Німеччині, Китаї, Сінгапурі, Новій Зеландії 25 вересня, а їх вартість буде різнитися залежно від обсягу вбудованої пам’яті: 16, 64 та 128 ГБ. До кінця року iPhone 6s та iPhone 6s Plus з’являться ще у 130 країнах, у тому числі й Україні.

Їдемо далі, адже iPhone 6s та iPhone 6s Plus – це не все, чим Apple порадувала своїх шанувальників. Також на презентації був представлений планшет iPad Pro зі збільшеним екраном діагоналлю 12,9 дюйма та з роздільною здатністю 2732×2048. Дисплей може похвалитися 5,6 млн. пікселів.

Гаджет має процесор A9X, який у 1,8 рази швидше використаного в iPad Air 2 та у 22 рази швидше, ніж у iPad першого покоління, випущеного у 2010 році.

iPad pro

Пристрій отримав 8-мегапіксельну камеру iSight на задній панелі, камеру FaceTime на лицьовій панелі та сенсор Touch ID у кнопці Home. Гаджет може похвалитися алюмінієвим корпусом товщиною 6,9 мм, чотирма вбудованими динаміками та акумулятором, що гарантує 10 годин автономної роботи. Незважаючи на суттєве зростання розмірів, маса iPad Pro лише на кілька грамів більша, ніж у першої моделі iPad.

Мінімальний обсяг пам’яті пристрою становить 32 гігабайти, максимальний – 128 гігабайт.

Також були анонсовані два аксесуари для iPad Pro: клавіатура-обкладинка та “розумне” цифрове перо Apple Pencil, оснащене Lightning-конектором для заряджання аксесуара безпосередньо від планшета та сенсорами, які фіксують положення, силу та кут нахилу.

Побалувати себе покупкою iPad Pro можна буде вже в листопаді цього року.

У світлі анонсу iPad Pro компанія приділила мало часу презентації iPad mini 4. Головною відмінністю від iPad mini 3 є збільшена до рівня iPad Air 2 продуктивність.

iPad Mini 4

Отже, діагональ екрану iPad mini 4 і його роздільна здатність не змінилися в порівнянні з попередньою моделлю – 7,9 дюйма і 2048 х 1536 пікселів відповідно. А ось “двигун” став потужнішим. Місце Apple A7 зайняла платформа Apple A8. Основна камера iSight тепер отримала роздільну здатність 8 Мп, а фронтальна – 1,2 Мп. Також iPad mini 4 став тоншим і легшим за свого попередника.

Новинка представлена ​​в сірому, темно-сірому та золотому кольорах та трьох обсягах вбудованої пам’яті: 16, 64 та 128 ГБ.

Також у рамках презентації компанія представила телеприставку Apple TV четвертого покоління. Головна особливість новинки – це пульт із сенсорною панеллю, який реагує на рухи пальця та руки. У новому виконанні Apple TV набуває рис ігрової приставки і стає musthave не тільки кіноманів, але і геймерів.

Apple TV 4 отримав нову операційну систему tvOS та власний магазин додатків та ігор.

apple tv 4

Також в Apple TV 4 інтегрована Siri, тому, якщо ви не почули слова кіногероя, можна попросити голосову помічницю, і вона вмить перемотає фільм на потрібний момент.

За продуктивність Apple TV 4 відповідатиме 64-бітний мікропроцесор Apple A8, а для зв’язку з пультом керування та сторонніми пристроями використовуватиметься модуль Bluetooth 4.0.