Android 5.0, Android Wear і інші новинки на Google I/O 2014

26 Червня 2014

93 мільйони селфі щодня і 100 мільярдів чекінів по всьому світу від користувачів Android – ці і безліч інших фактів з життя Android були оприлюднені учора на щорічній конференції для Android- розробників Google I/O.

Google-IO-14Терпляче очікування Android- користувачів нарешті виправдалося: представники компанії презентували нову версію ОС – Android L. Серед особливостей новинки : нова оболонка Material, поліпшені анімації, тіні і 3D-ефекти, а також hero- елементи, які можна переносити між екранами. Щоб розробникам було простіше працювати з будь-яким розміром екрану, в Google створили гайд по дизайну.

Компанія продовжує розширювати горизонти для всіляких гаджетів. Черговим кроком в цьому напрямі стало створення спеціалізованої ОС для “ношених” девайсів – Android Wear. Новинка зробить можливою тісну синхронізацію смартвотчей і інших подібних гаджетів із смартфоном і спростить голосове управління.

Google інтегрує високі технології в усі сфери нашого життя : Android Auto дозволить управляти навігацією, музикою і комунікацією в машині за допомогою одного смартфону.

Також компанія розробила нову концепцію Android TV: тепер на ваш Smart TV можна буде встановити відповідне застосування і управляти їм за допомогою смартфону або смартвотча.

На Google I/O були представлені і інші новинки: Google Fit, Google Cloud Platform, платформу Android for work і вдосконалені можливості Chromebook